Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  45,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Editura:

Anul apariției: 2011

Categorii: Legislatie / Fiscalitate, Economie, Drept fiscal, Drept

Descriere

Lucrarea de faţă conţine atât textele articolelor din Codul fiscal, cu ultimele modificări aduse prin O.U.G. nr. 117/2010, cât şi, subsecvent, Normele date în aplicarea textelor respective, aprobate prin H.G. nr. 44/2004, cu ultimele modificări aduse prin H.G. nr. 150/2011 (M. Of. nr. 150 din 1 martie 2011).

De asemenea, sub fiecare articol au fost făcute trimiteri la ordinele, instrucţiunile, deciziile şi procedurile emise de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF sau de Comisia fiscală centrală, şi care au fost publicate în Monitorul Oficial până la data de 10 martie 2011.

Potrivit noilor reglementări, în ceea ce priveşte impozitul pe profit se fac precizări în legătură cu profiturile realizate într-un stat străin prin intermediul unui sediu permanent, de către o persoană juridică rezidentă în România, se aduc clarificări în legătură cu declararea impozitului pe profit şi modul de calcul al profitului impozabil/pierderii fiscale, pentru anul 2010, ca urmare a abrogării dispoziţiilor referitoare la impozitul minim începând cu data de 1 octombrie 2010. Se aduc clarificări în legătură cu modul de recuperare a pierderii fiscale, în funcţie de cele două perioade fiscale ale anului 2010.

în ceea ce priveşte impozitul pe venit, se aduc clarificări în legătură cu modalitatea de determinare a venitului net anual pentru persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal.

Se aduc clarificări în legătură cu condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele juridice la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, pentru a se încadra în categoria microîntreprinderilor. Una dintre condiţii este aceea că persoana juridică nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile de consultanţă şi management. O altă condiţie se referă la salariaţi. Pentru încadrarea în condiţia privind nivelul veniturilor realizate în anul precedent, se vor lua în calcul aceleaşi venituri care constituie baza impozabilă prevăzută de Codul fiscal pentru impozitarea microîntreprinderilor. în ceea ce priveşte încadrarea în condiţia privind capitalul social, nu poate fi microîntreprindere persoana juridică română care are capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi. în situaţia în care, în cursul anului fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro, contribuabilul va înştiinţa organul fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat prin depunerea unei declaraţii de menţiuni, conform Codului de procedură fiscală.

Se aduc clarificări în legătură cu dreptul de deducere a taxei pentru achiziţiile efectuate în cadrul procedurii de executare silită de către o persoană impozabilă de la un contribuabil declarat inactiv.

De asemenea, Normele de aplicare vin cu un exemplu foarte util de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.


Comandă online Codul fiscal si normele metodologice de aplicare 10.03.2011 la 45,00 lei, tiparită la editura Hamangiu în anul 2011 categorie Legislatie / Fiscalitate, Economie, Drept fiscal, Drept. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Codul fiscal si normele metodologice de aplicare 10.03.2011 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.