Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 99,00 LEI
Autor(i): Madalin Irinel Niculeasa
Editura: Universul Juridic
Colecția: Tratate si cursuri universitare
Anul apariției: 2011
Categorii: Drept fiscal, Drept
Incoerenţa şi inflaţia legislativă se răsfrâng inclusiv asupra dreptului fiscal şi financiar public. Nevoia de constante şi principii care să funcţioneze indiferent de modificările legislative sau de raţiunile politice şi economice care determină aceste schimbări îşi face simţită prezenţa şi în această ramură de drept. Regulile şi principiile rezultă atât din dezbateri, cât şi din preocuparea constantă asupra unui anumit domeniu. Am încercat pe această cale să începem demersul care să ne permită la sfârşitul zilei să descoperim constantele dreptului fiscal şi financiar public, precum şi acea zbatere continuă despre sensul şi dinamica instituţiilor care animă această ramură de drept.
Acest demers nu şi-a propus să rezolve speţe, ci a plecat de la nevoia de conturare a unui bun simţ juridic comun în această materie astfel încât instituţiile fundamentale ale acestei ramuri să fie supuse unei preocupări de analiză. Dezbaterea şi punctele de vedere sunt elementele care fac un sistem juridic să fie funcţional.
Demersul nostru nu este o încercare de reclasicizare a dreptului fiscal şi financiar public, astfel cum a încercat Leon Duguit cu dreptul public şi, în special, cu dreptul constituţional. După cum consideră şi N. Steinhardt , opera lui Duguit este un punct de întâlnire a sistemelor, aceasta şi datorită reminiscenţelor clasice pe care le cuprinde în analiză. Julien Bonnecase povestea că Duguit îi spunea că nu va fi liniştit până ce nu va fi reuşit să clădească un sistem al lui, cu totul nou şi personal. în materia supusă analizei nu poate fi imaginată o luptă ştiinţifică ca cea purtată între Duguit şi Adhemar Esmein, primul pentru a dărâma clasicismul juridic şi a repoziţiona lucrurile, iar cel din urmă pentru a slăvi meritele clasicismului juridic, întrucât această ramură de drept nu a ajuns încă la nivelul clasicismului; pentru a redesena, reinventa, reaşeza avem nevoie ca lucrurile să fie aşezate prima facie, condiţie care nu este îndeplinită în cazul de faţă prin faptul că dezbaterea juridică fiscală nu a atins cotele necesare determinării clasicismului fiscal. Revoluţiile juridice sunt specifice unor sisteme juridice, or în cazul de faţă, lipsa unui sistem înlătură şi ideea de revoluţie. Dezbaterea gen Montesquieu - Rousseau, Duguit - Esmein poate fi înlocuită de atitudinea nuanţată a lui Hauriou care a reuşit să fie un revoluţionar clasic în abordarea fenomenelor juridice.
Comandă online Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public la 99,00 lei scrisă de Madalin Irinel Niculeasa, tiparită la editura Universul Juridic face parte din colecția Tratate si cursuri universitare. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Dreptul finantelor publice. Editia a IV-a revazuta si completata
Sitech
Vasile Iancu
386 pagini
An: 2011
Introducere in Drept Fiscal. Note de curs
Sitech
Sorin Stănciulescu, Mariana Ciocoiu
192 pagini
An: 2007
Noul Cod Fiscal comentat si adnotat 2017
Universul Juridic
Emilian Duca
894 pagini
An: 2017
Noul cod de procedura fiscala comentat si adnotat 2017
Universul Juridic
Emilian Duca
438 pagini
An: 2017
Codul Fiscal comentat si adnotat 2018
Universul Juridic
Emilian Duca
936 pagini
An: 2018
Curs selectiv pentru examenul de licenta. Facultatea de drept
Sitech
Ion Nicolae
320 pagini
An: 2010
Drept international public
Sitech
Viorel Veliscu
236 pagini
An: 2011
Drept international public. Curs universitar
Sitech
Nicolae Purda
300 pagini
An: 2011
Drept contraventional
Sitech
Constantin Draghici
220 pagini
An: 2008
Curs de drept civil. Persoanele
Sitech
204 pagini
An: 2014