Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 32,37 LEI
Autor(i): Martin Hose
Traducător(i): Alexandra Chiriac
Editura: Universitatea Al. I. Cuza Iasi
Colecția: Bibliotheca Classica Iassiensis
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-703-544-8
Categorii: Biografii - Memorialistică, Beletristică și critică, Arta / Cultura
Noua monografie a lui Martin Hose combină buna familiaritate a autorului cu subiectul şi încercarea de a ajunge la un public divers. Autorul abordează o perspectivă diferită asupra literaturii antice, această carte fiind rezultatul multor ani de cercetare. Pornind de la contextul istoric în care a trăit poetul (epoca lui Pericle), prezintă activitatea poetului până la moartea sa. Scrisă într-un stil concis, deşi destul de cuprinzătoare, cartea lui Hose demonstrează încă o dată rolul important al acesteia în studiile clasice; prin urmare, o traducere a acestei lucrări în limba română este foarte necesară şi utilă.
Din cuprins: Poetul în împărăţia umbrelor, Amprente? Euripide şi „Epoca lui Pericle”, Profesia de poet tragic, Tragedia – conflicte de roluri sociale: Alcesta, Medeea şi Hippolit, Alcesta – un sacrificiu feminin?, Medeea – femeia abandonată care îşi ucide copiii, Puterea nimicitoare a iubirii: Fedra şi Hippolit, Războiul se abate asupra tragediei Atena eroică – Heraclizii şi Rugătoarele, Cealaltă faţă a războiului: victimele – Andromaca şi Hecuba Noi direcţii ale tragediei: autodistrugerea omului – Electra şi Heracles, O soră sângeroasă: Electra Cel mai mare erou al Greciei căzut pradă nebuniei: Heracles, Tragedia devine lirică, Un nou război asupra Troiei: Trilogia troiană, Puterea destinului? Acrobaţiile tragediei, O dublă Elena în Egipt, Preoteasa lui Artemis şi slujitorul lui Apollo: Ifigenia şi Ion, Distrugerea polisului în mit: Teba şi Argos etc.
Despre autori. Martin Hose este unul dintre cei mai proeminenţi filologi clasici ai Germaniei şi, incontestabil, unul dintre cei mai buni cunoscători din lume ai operei lui Euripide – poet ce reprezintă, de altfel, tema principală a lucrărilor sale de cercetare. Chiar şi teza sa de doctorat a fost dedicată ultimului dintre cei trei mari clasici ai tragediei (Studii asupra corului la Euripide, Stuttgart, 1990). S-a născut în Celle, în nordul Germaniei, în anul 1961. A studiat Filologia Clasică, Istoria şi Pedagogia mai întâi la Hamburg, apoi la Konstanz. După susţinerea tezei de doctorat şi abilitarea sa (tot la Konstanz), cu o teză dedicată istoricilor greci ai epocii imperiale (înnoirea trecutului. Istoricii din Imperiul Roman, de la Florus până la Cassius Dio, Stuttgart/Leipzig 1994), a devenit în anul 1994 profesor de filologie clasică din Greifswald. Din anul 1997 este titular la catedra de Filologie greacă din cadrul Universităţii „Ludwig-Maximilian” din München. Martin Hose este membru al mai multor organizaţii ştiinţifice importante, cum ar fi Academia Bavareză pentru Ştiinţe sau Fédération Internationale des Associations d’études Classiques. Numeroasele lucrări pe care le-a publicat până în prezent cuprind nouă monografii şi mai multe volume semnate în calitate de coordonator. De asemenea, Martin Hose este autorul a numeroase studii ştiinţifice, care au fost publicate în renumite reviste de specialitate. Pe lângă Euripide şi teatrul grec, alte puncte centrale ale cercetării sale sunt reprezentate de istoriografia şi literatura greacă din perioada Imperiului Roman.
Comandă online Euripide. Poetul pasiunilor la 32,37 lei scrisă de Martin Hose Alexandra Chiriac, tiparită la editura Universitatea Al. I. Cuza Iasi. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Euripide. Poetul pasiunilor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Fernando Pessoa (o cvasi autobiografie)
Eikon
Jose Paulo Cavalcanti Filho
766 pagini
An: 2015
Cincinat Pavelescu
Ramuri
I. C. Popescu-Polyclet
30 pagini
An: 1935
Marturii despre Luchian
Meridiane
280 pagini
An: 1966
Patru ani de decanat (2015-2019) Panegirice, cuvantari, decizii si articole
Sitech
Lucian Bernd Sauleanu
208 pagini
An: 2019
Zece povesti ale Renasterii
Meridiane
Iulia Statica
148 pagini
An: 2005
Fernando Pessoa (o cvasi autobiografie)
Eikon
Jose Paulo Cavalcanti Filho
766 pagini
An: 2015
Cincinat Pavelescu
Ramuri
I. C. Popescu-Polyclet
30 pagini
An: 1935
Tineretea revolutionara a tovarasului Nicolae Ceausescu
Tineretului
Olimpiu Matichescu
96 pagini
An: 1981
Marturii despre Luchian
Meridiane
280 pagini
An: 1966
Giuseppe Verdi
Tineretului
Dan Vulcan
332 pagini
An: 1959
Tacere indelungata
Alcris
Penny Jordan
188 pagini
An: 1995
Imparatul Mustelor
Vremea
William Golding
222 pagini
An: 1998
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972