Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  21,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 56 pagini

Categorii: Drept, Reviste / Almanahuri

Descriere

Luna care a trecut a fost o perioadă destul de liniştită din punct de vedere fiscal. Reglementări puţine sau mai deloc: ordine de ministru sau ale preşedintelui ANAF de punere în aplicare a unor prevederi legale. Am putea spune că asta este normalitatea: modificările fiscale de substanţă trebuie să fie luate destul de rar pentru a fi predictibilitate în acest domeniu.
Totuşi, pentru ca normalitatea să fie dusă până la capăt, ar fi fost bine să ştim care va fi regimul fiscal aplicabil în anul 2011. Tocmai de aceea aşteptăm ceva modificări fiscale deoarece la bursa zvonurilor circulă unele variante cu privire la fiscalitatea din 2011: renunţarea la impozitul forfetar, eventuala reintroducere a unui impozit pe veniturile microîntreprinderilor, introducerea procedurii de determinare, calcul şi declarare a contribuţiilor sociale în Codul fiscal (şi în special unificarea bazelor de impozitare), extinderea bazei de impozitare în cazul veniturilor realizate de persoanele fizice, eventuala diminuare a nivelului contribuţiilor sociale, introducerea unui impozit pe marile averi, modificarea Codului de procedură fiscală, creşterea pragului de TVA de la care contribuabilii devin plătitori etc. Zvonuri circulă multe, multe au circulat şi cu privire la alte prevederi fiscale (şi unele au rămas doar la nivel de zvon), numai că de la zvon la legiferare e cale lungă.
în aceste condiţii, cum pot fi bugetate afacerile pentru anul 2011? Doar pe bază de zvon sau informaţii pe surse? Sau la fel ca în fiecare an, pe baza unor anticipări fiscale mai mult sau mai puţin realiste. Şi când ne gândim că se doreşte dezvoltarea mediului de afaceri şi atragerea de investiţii străine directe …

Redacţia

P.S.: Obligativitatea depunerii unor declaraţii fiscale de către contribuabilii mari şi mijlocii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă este un pas spre normalitate. Dacă ne gândim că fiscalitatea nu generează costuri doar prin impozite, ci şi prin activitatea de determinare şi declarare a lor, cât timp şi logistica va funcţiona perfect se poate ajunge la un prim pas spre reducerea costului fiscal. Să sperăm că următorii paşi vor fi spre generalizarea declarării online pentru toţi contribuabilii.


Comandă online Curierul fiscal, Nr. 11/2010 la 21,90 lei, tiparită la editura CH Beck în anul 2010 cu un număr de 56 pagini. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Curierul fiscal, Nr. 11/2010 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.