Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  59,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2010

Categorii: Jurisprudenta, Drept

Descriere

Cartea de faţă reprezintă o sinteză a celor mai elocvente repere jurisprudenţiale şi teoretice cu privire la dreptul de proprietate, consacrat de art. 1 din Protocolul nr. 1 adiţional la Convenţia europeană a drepturilor omului, drept fundamental ce poate fi invocat în ordinea juridică internă de către orice persoană interesată. Sunt analizate aproape 200 de hotărâri şi decizii ale Curţii Europene a Drepturilor Omului rezumate la esenţa problemei de drept relevante pentru subiectul în discuţie, precum şi practică judiciară naţională şi decizii ale Curţii Constituţionale.
Lucrarea urmăreşte trei paliere: dreptul substanţial de proprietate şi două drepturi procedurale – dreptul la un proces echitabil (art. 6 din Convenţie) şi dreptul la un recurs efectiv (art. 13 din Convenţie) –, iar informaţiile strict practice prezentate relevă noţiunile şi principiile consacrate în jurisprudenţa CEDO: noţiunea de „bun”, „victimă”, „imposibilitate obiectivă” de executare, termen rezonabil, caracterul efectiv al executării unei hotărâri judecătoreşti, „privare de bun”, „expropriere de facto”, dreptul de acces la o instanţă, „motive substanţiale şi imperioase” pentru anularea unei hotărâri definitive sau redeschiderea procedurii, garanţiile cu privire la desfăşurarea procesului etc.
în anexă este prezentată traducerea integrală a Hotărârii Maria Atanasiu şi alţii c. României, pronunţată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului la data de 12 octombrie 2010 în procedura hotărârii-pilot, ce ar urma să stea la baza soluţionării tuturor cauzelor similare, prin care un reclamant s-ar plânge de încălcarea art. 6 parag. 1 din Convenţie sau a art. 1 din Protocolul adiţional nr. 1.


Comandă online Dreptul de proprietate in jurisprudenta CEDO la 59,00 lei scrisă de Mirela Steluta Croitoru, tiparită la editura Hamangiu în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dreptul de proprietate in jurisprudenta CEDO nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.