Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 40,00 LEI
Autor(i): Alexandru Popescu
Editura: Cetatea de Scaun
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 374 pagini
Tip copertă: tare
ISBN: 9786065370500
Categorii: Istoria romanilor, Istorie
Fiindcă este vorba de diplomaţi, se ridică de la început o întrebare: ce este un diplomat? Autorul dă câteva opinii (inclusiv a lui Hitler!), la care aş dori să adaug, pentru a completa evantaiul larg al percepţiilor, pe cea dată de diplomatul francez Jules Cambon, în 1925: „Nu cunosc o activitate mai complexă decât profesia de diplomat - spunea Jules Cambon. în orice caz, nu mai există o altă profesie în care să existe atât de puţine reguli precise şi atât de multe lucruri bazate pe tradiţie, în care pentru reuşită să fie nevoie de atâta perseverenţă şi în care succesul să depindă în mai mare măsură de jocul întâmplălrii, în care să fie atât de necesară o disciplină severă şi care să ceară de la cei care o practică un caracter atât de ferm şi un spirit atât de independent”. Lumea în care ne introduce lucrarea d-lui dr. Alexandru Popescu - şi am în vedere în primul rând „lumea românească” a „diplomaţilor-spioni”, dar nu numai - este încă una plină de secrete, de „eroi” şi de „trădători”, de „prieteni” şi de „duşmani”, în care ultimul cuvânt îl va spune nu o persoană sau alta şi nici chiar posesorul puteri la un moment dat, ci istoria. Să avem încredere în ea!
prof. univ. dr. Ion Calafeteanu
Interesul principal al lucrării domnului dr. Alexandru Popescu, autor al unor volume privitoare la istoria României în perspectivă universală, a relaţiilor culturale, diplomatice şi a spionajului, apărute în ţară şi peste hotare, constă în abordarea unui domeniu important al istoriei contemporane, cu repercusiuni din cele mai directe pentru existenţa naţiunilor, a contextelor internaţionale. Adresându-se în egală măsură specialiştilor, cât şi unui public larg şi constituind prima contribuţie de acest fel apărută în ţara noastră, lucrarea este destinată să satisfacă, pe baza unei ample bibliografii şi a unor documente inedite din arhive româneşti şi străine, cunoaşterea cauzelor, contextelor şi urmărilor implicării diplomaţilor din întreaga lume, din Antichitate până în perioada contemporană, deci în perspectivă universală, în activităţile informative, de spionaj.
prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu
Comandă online Agentii marturisiti - Diplomatii si spionajul, O istorie universala, Editia a II-a revizuita la 40,00 lei scrisă de Alexandru Popescu, tiparită la editura Cetatea de Scaun în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Agentii marturisiti - Diplomatii si spionajul, O istorie universala, Editia a II-a revizuita nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Probleme economice si administrative pentru cadrele de conducere din unitatile sanitare
Medicala
Alexandru Popescu
259 pagini
An: 1968
Economie si administratie sanitara
Medicala
Alexandru Popescu, Florian Cheregi
567 pagini
An: 1988
Ramas Bun, Soare-Apune! (O istorie din ani nescrisi in trei acte si un epilog)
Eminescu
Alexandru Popescu
133 pagini
An: 1982
Getica, o protoistorie a Daciei (Vasile Parvan)
Meridiane
Vasile Parvan
607 pagini
An: 1982
Miscarea muncitoreasca din Valea Prahovei 1880-1921
Politica
Vasile G. Ionescu
244 pagini
An: 1971
Familia Balcescu in documente vilcene 1840 - 1869
Asezamintul cultural Nicolae Balcescu
224 pagini
An: 1984
1989. Romania, between revolution and coup d etat
Academica Greifswald
Adrian Gorun
214 pagini
Cronica romanilor, Volumul al II-lea
Minerva
Gheorghe Sincai
320 pagini
An: 1978
Romania tara de frontiera a Europei
Humanitas
Lucian Boia
294 pagini
An: 2001
Mitul democratiei
Humanitas
Lucian Boia
160 pagini
An: 2002
Istoria baroului Dolj 1928-1948
Sitech
Şerban Pătraşcu
222 pagini
An: 2018
Getica, o protoistorie a Daciei (Vasile Parvan)
Meridiane
Vasile Parvan
607 pagini
An: 1982
Select clubul profesionistilor veterinari doljeni
Sitech
NICOLAE ILIESCU
160 pagini
An: 2013