Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  15,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Business

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 136 pagini

ISBN: 978-973-127-365-5

Categorii: Marketing / Publicitate, Economie

Descriere

Avocat şi consilier în proprietate intelectuală, doamna Elena Grecu împărtăşeşte în prezenta publicaţie fracţiuni din cunoştinţele acumulate pentru o mai bună înţelegere a tainelor „mărcii”.

Lucrarea doamnei Elena Grecu de la NOMENIUS se adresează atât specialiştilor în domeniu, cât şi profanilor. Având ca obiectiv principal familiarizarea publicului larg cu noţiunea de „marcă comunitară”, cartea relevă şi importanţa mărcii în cadrul patrimoniului unei societăţi comerciale, diferenţa dintre numele comercial şi marcă, procedurile de înregistrare a mărcilor naţionale şi a celor comunitare, relaţia mărcilor comunitare cu cele naţionale.

Doamna consilier a optat pentru o abordare facilă a textului întărită prin exemple practice şi logo-uri reprezentative.

Lucrarea este structurată pe domenii de interes. Astfel, se începe cu explicarea în prima parte a lucrării a noţiunii de „brand” (folosită ca termen de marketing), continuându-se cu relevarea noţiunilor de marcă comunitară şi marcă naţională. Marca, subiectul predilect al d-nei consilier, reprezintă în limbajul consacrat de lege semnul distinctiv pe care îl alege un producător sau un comerciant care doreşte să individualizeze produsele sau serviciile pe care le oferă în raport cu cele ale concurenţei. în peisagistica economiei de piaţă actuală, reprezentată de o competiţie adesea acerbă, importanţa pe care o au mărcile sau brandurile în cadrul patrimoniului unei societăţi comerciale creşte de la un an la altul, întrucât tot mai mulţi oameni de afaceri conştientizează că profitul nu se obţine numai din afacerea în sine, dar şi din valoarea mărcii pe care o promovează. Pentru a întări această afirmaţie, autoarea a venit cu mai multe exemple elocvente.

Prin această lucrare, cititorul va fi edificat în tot ceea ce înseamnă noţiunea de „trademark”: care sunt sistemele de protecţie al mărcii (cel internaţional - OMPI, cel naţional - OSIM - şi sistemul comunitar - OHIM), efectele şi avantajele înregistrării unei mărci comunitare, procedurile de urmat în cazul înregistrării mărcii şi alte informaţii extrem de utile.


Judecător Constanţa Moisescu


Comandă online Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana la 15,00 lei scrisă de Elena Grecu, tiparită la editura Universul Juridic face parte din colecția Business. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.