Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 25,00 LEI
Autor(i): Stoian G. Bogdan
Editura: Trei
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 192 pagini
ISBN: 9789737074256
Categorii: Thriller, Beletristică și critică
Thriller românesc.
Dur. Super-acțiune. Dragoste.
Citeşte-l!
E un super-Roman.
Pentru timpurile de acum
V-aţi săturat de literatura cu majusculă? Vreţi să citiţi un roman mişto? Un roman fără cearcăne, fără riduri. Cu mult haz, multă adrenalină şi multă dramă? Vreţi suspans şi lacrimi, sânge şi alte fluide, limbaj viu şi o poveste incredibilă? Vreţi un roman despre realitatea de lângă voi? şi pentru că toate trebuiau să poarte un nume, li s-a zis pur şi simplu Nu-ştiu-câte-zile, un super-roman de Stoian G. Bogdan.
România anilor 1990-2000. Narcis Ivan este un tânăr avocat din Comăneşti care visează să cucerească Bucureştiul. Atuurile lui: un zâmbet de-l simţi până în chiloţi, mult tupeu şi o limbă vrăjitoare, suficient cât să-l califice ca ginerele unui mare interlop bucureştean, Victor Caran. Dar binele e întotdeauna plictisitor, aşa că, reîntors în oraşul moldovean de baştină, Narcis intră în tot felul de combinaţii periculoase. Sânge din belşug, bătăi, şpagă, o limbă care traduce perfect viaţa, dragoste şi melodramă. Narcis joacă alba-neagra-n gările din Moldova, cară pumni, seduce fete frumoase, goneşte într-un Mercedes SL şi umblă cu teancul de euro în buzunar. Una peste alta, n-ai cum să-i rezişti, este eroul perfect al unui fel de Tarantino din cartierul comănăştean Zăvoi. Rezultă o poveste autohtonă cu mici gangsteri de România care o să vă dea pe spate şi o să vă crească pulsul. Garantat.
SGB, cel mai titrat poet al anului 2009, revine cu un roman despre viaţa plină de surprize a unui tânăr în eterna tranziţie românească. Nu-ştiu-câte-zile e filmul alert al parvenirii lui Narcis, avocat cu veleităţi scriitoriceşti, într-o lume în care doar cel mai deştept şi mai rapid face regula. Adică, cel mai şmecher. Un roman despre cei din jurul nostru, deveniţi personaje într-un roman al realităţii kitsch, zgomotoase. Un fel de roman al realităţii fără fard. Un super-roman.
După un super debut cu un volum de poezie, SGB vine cu o interesantă carte de proză, intitulată "Nu-ştiu-câte-zile". "Nu-ştiu-câte-zile" este un roman original, scris cu mult nerv şi pasiune, plin de viaţă şi de sânge şi la propriu, şi la figurat, o naraţiune alertă care ţine cititorul încordat până la "SFâRȘIT", ultimul cuvânt al textului care cuprinde nu ştiu câte zile din prezent şi nu ştiu câte amintiri din trecut. Un roman despre vrăjeala de doi lei şi despre corupţia la cel mai înalt nivel, despre lumea scriitoricească şi lumea borfaşilor (ordinari, mafioţi sau "oameni de stat"), despre statul român şi politicienii lui corupţi. Un roman care se termină într-o noapte "ca o bilă de biliard umplută cu universul", în ritmurile inimii personajului central, care bate "ca o maşină de cusut frica. -- Mihai Vakulovski
Stoian G. Bogdan (SGB) s-a născut pe 29 octombrie 1983, la Comăneşti. Este absolvent al Facultăţii de Drept şi masterand în Studii Juridice. A publicat poezie în revistele: Vatra, Luceafărul, Tribuna, Pana mea, România literară. Este editor la revista Pana mea şi avocat stagiar.
Volumul Chipurile a obţinut Premiul pentru Proză, la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor din România – 2008.
A mai obţinut:
Comandă online Nu-stiu-cate-zile la 25,00 lei scrisă de Stoian G. Bogdan, tiparită la editura Trei în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Nu-stiu-cate-zile nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Der Siebte Tod
Deutsche Erstausgabe
Paul Cleave
415 pagini
An: 2007
Diavolul: capcana amintirilor, Volumul patru din seria Anchetele lui Audrey Rose
Leda Edge
524 pagini
An: 2021
Houdini. Marea evadare. Volumul 3 din seria Anchetele lui Audrey Rose
Leda Edge
Kerri Maniscalco
492 pagini
An: 2020
Ce facem pe intuneric
Niculescu
Jennifer Hillier
450 pagini
An: 2023
Dosarele Cronos. Captivi in timp
Litera
Rysa Walker
468 pagini
An: 2019
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000