Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 55,00 LEI
Autor(i): Mihail Manoilescu
Editura: Spandugino
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 333 pagini
ISBN: 9786069245606
Categorii: Politică
Traducere din limba franceza de Elena Manoilescu, prefata de Vasile Morar, repere biografice, nota si postfata de Mihai Dinu.
Nota editoriala
Cartea de fata a fost scrisa în limba franceza în perioada 1946-1947, între doua arestari ale autorului. Sotia si colaboratoarea acestuia, Elena Vellan-Manoilescu (1895-1967), a tradus-o în limba româna. Cum manuscrisul original s-a pierdut, prezenta editie princeps reproduce traducerea respectiva, realizata în anii 1950. Ortografia a fost actualizata in conformitate cu normele academice actuale.
Citat:
Cartea noastra este o incercare cinstita si sincer dramatica de a semnala marele rau de care sufera adesea oamenii pe care ii coplesesc responsabilitatile politice. Este un strigat patetic, nascut in parte dintr-o dureroasa experienta personala, indreptata catre lumina si catre certitudine morala, care reconforteaza si consoleaza.
Mihail Manoilescu
Citat:
……. Din pacate, a avut nenorocul de a trai în valtoarea unor evenimente dezastruoase, de grea cumpana pentru soarta civilizatiei si chiar a omenirii. A crezut ca buna-credinta poate fi salvatoare. A crezut ca viata politica, desi este, nu arareori, o jungla de interese, poate fi, de asemenea, si un tarâm al consensului si cooperarii. Era lucid si combativ, si tocmai de aceea gasea mereu forta sa spere ca raul poate fi diminuat, ca formele cruzimii (sangofiliei) si invidiei („plaga morala cea mai nefasta a vietii politice”) pot fi redirectionate spre scopuri benefice, ca necinstea si dezonoarea pot fi neutralizate prin educatie si teama de ridicol. N-a fost sa fie asa nici pentru multi altii, nici pentru el. De acum încolo, memoria recuperatoare se cuvine sa-l includa în analize si interpretari, cu fermitate si onestitate, si pe autorul Eticii politice.
Vasile Morar
Citat:
Cercetatorul dornic sa se apropie de personalitatea complexa a celui care a fost ganditorul, inginerul, profesorul, economistul, sociologul, omul politic, industriasul, finantistul, oratorul, publicistul, memorialistul , istoricul si eseistul Mihail Manoilescu are la dispozitie tot atatea cai de acces la diferitele fatete ale acesteia cate domenii de manifestare au fost acoperite de proteica sa activitate. Dar chiar si daca, nazuind la o cunoastere exhaustiva, va izbuti sa acopere intreg acest camp multidisciplinar, este probabil ca multe dintre trasaturile omului Manoilescu pe care creatia si biografia sa publica nu le lasa sa se intrevada ii vor ramane necunoscute.
Mihai Dinu
Comandă online Etica politica la 55,00 lei scrisă de Mihail Manoilescu, tiparită la editura Spandugino în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Etica politica nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Dictatul de la Viena. Memorii Iulie - August 1940
Paul Editions
Mihail Manoilescu
9786069703069
An: 2022
Revirimentul democratiei
Humanitas
Jean-Francois Revel
446 pagini
An: 1995
Dialectica marxista si stiintele moderne, Volumul al III-lea
Politica
389 pagini
An: 1962
Valentele jandarmeriei romane in managementul crizelor pe alte spatii geografice
Sitech
Catalin Enuta
76 pagini
An: 2015
Revista de investigare a criminalitatii Anul II, Nr. 4/2009
Sitech
Costica Voicu
328 pagini
An: 2009
Actiunile Uniunii Europene sub egida politicii europene de securitate si aparare comune
Sitech
Catalin Enuta
64 pagini
An: 2014