Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 34,26 LEI
Autor(i): Katie Fforde
Traducător(i): Ioana Filat
Editura: Polirom
Colecția: Chic
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 408 pagini
ISBN: 9789734617654
Categorii: Carti de dragoste, Beletristică și critică
Katie Fforde este una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste din Marea Britanie, membra a celebrei Romantic Novelists’ Association. Cu dragostea la control este un roman inteligent si amuzant, beneficiind de toate ingredientele care au facut-o celebra pe Katie Fforde. Cind sotul o paraseste din senin pentru o femeie mai tinara si mai frumoasa, Jo se pomeneste in situatia de a-si schimba traiul tihnit si casnic pe o existenta mult mai aventuroasa, pe o barja de pe Tamisa. Obisnuita fiind sa traiasca din banii sotului, nu-i ia mult sa-si dea seama ca va avea nevoie de o reprofilare rapida pentru a reusi sa-si cistige existenta ca femeie independenta. Dora, cealalta eroina a cartii, evadeaza din fata obligatiilor de familie si din atmosfera apasatoare de provincie pentru a scapa de o viitoare casnicie lipsita de pasiune, ajungind astfel sub aripa protectoare a lui Jo. Cu toate ca nu se pricep deloc la ambarcatiuni si la chestiuni navale in general, ambele femei sunt hotarite s-o scoata singure la capat, barbatii fiind, pentru ele, ultimul punct de interes din lume. Dar se trezesc implicate intr-o aventura inedita pe mare, in compania a doi pretendenti care cu greu se lasa respinsi. „Un basm al zilelor noastre, inteligent si emotionant: lectura perfecta pentru o zi petrecuta in parc.” (Cosmopolitan) „O poveste senzationala, scrisa cu delicatete si umor.” (Sunday Times) „Daca va doriti o carte simpatica si antrenanta cu care sa va delectati intr-o seara lunga de vara, Cu dragostea la control este alegerea perfecta.” (Daily Mail)
Comandă online Cu dragostea la control la 34,26 lei scrisă de Katie Fforde Ioana Filat, tiparită la editura Polirom. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Cu dragostea la control nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
O fi Katie Fforde una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste din Marea Britanie, dar romanul ei "Cu dragostea la control" nu a reusit sa ma prinda. Si nu pentru ca am depasit etapa chick-lit, ci pentru ca, probabil, trebuia sa mai astept cel putin 10 ani inainte sa citesc cartea aceasta. Desi scrisa simplist, cu un limbaj pe intelesul oricui - exceptie facand termenii maritimi - cartea pare a se adresa unui public matur. Si prin public ma refer strict la femei. Dora refuza sa se complaca intr-o casnicie de forma, lipsita de pasiune, astfel incat, atunci cand simte ca relatia ei exact spre punctul acela se indreapta, decide sa ii puna punct si sa isi refaca viata departe de familie si de gura lumii... pe o barja, sub aripa ocrotitoare a lui Jo, mama cele mai bune prietene a ei. Nici Jo nu sta prea bine la capitolul dragoste, sotul ei parasind-o din senin pentru o femeie mai tanara si mai frumoasa (cum altfel?), pe cale sa ii ofere un copil. Cele doua protagoniste, Jo si Dora - mi-a luat ceva pana am retinut care este care - trebuie sa invete sa se descurce singure, barbatii parand a fi ultima preocupare pentru ele... pana cand apar in scena Tom si Marcus. Am tot dat peste carti a caror concluzie este ca dragostea apare cand si unde te astepti mai putin si ca niciodata nu e prea tarziu sa te (re)indragostesti, dar parca aceasta este cea mai slaba dintre ele, desi premisa pare interesanta: doua femei singure, din generatii diferite, locuind pe o barja ancorata pe Tamisa, sunt nevoite sa isi infrunte temerile si sa porneasca intr-o calatorie pe mare pana in Olanda, unde trebuie facuta revizia ambarcatiunii. In aceasta calatorie vor fi insotite de mai sus-mentionatii Tom si Marcus, acesta din urma fiind insotit, la randul lui, de mai tanara iubita. Pare complicat? Nu e. Lucrurile decurg extrem de previzibil, ceea ce nu m-ar fi deranjat daca personajele ar fi fost unele agreabile. Nu imi explic de ce, dar nici ca ar fi putut sa imi pese mai putin de soarta acestora. Nu mi-a placut stilul in care a fost scrisa (sa fie oare si traducerea de vina?): prea insipid, replici care se vor haioase, dar care esueaza lamentabil. Pe scurt: romanul lui Katie Fforde m-a cam plictisit. Abia asteptam sa il termin ca sa pot sa incep o alta carte, dar nu ma tragea inima deloc spre lectura. Si tineti minte ca vorbim despre un roman chick-lit, placerea mea vinovata. Off! Cred totusi ca parerea mea ar fi fost usor diferita daca as fi citit cartea in engleza. Ce ma face sa cred acest lucru? Titlul original al cartii este "Going Dutch" - pe cat de potrivit, pe atat de greu de tradus. Nu de alta, dar expresia in romana este "a plati nemteste", deci nu are nimic de-a face cu olandezii. Cine stie cate astfel de expresii nu si-au pierdut farmecul in urma traducerii? Poate ar trebui sa ii mai dau o sansa autoarei, dar in engleza, de data aceasta.
La cumparaturi cu sora mea
Polirom
Sophie Kinsella
973-46-0125-3
480 pagini
An: 2006
Nu stiu cum reuseste
Polirom
Allison Pearson
973-46-0365-5
488 pagini
An: 2006
Ex-ii anonimi
Polirom
Lauren Henderson
973-46-0366-3
432 pagini
An: 2006
Cum sa scap de Matthew
Polirom
Jane Fallon
9789734611775
504 pagini
An: 2008
Divortul perfect
Polirom
Francesca Clementis
9789734606252
496 pagini
An: 2007
Cutia Pandorei, Volumul al III-lea
Miron
Elizabeth Gage
352 pagini
An: 1994
Destine imprevizibile, Volumul al II-lea
Miron
Elizabeth Gage
318 pagini
An: 1994
Salbaticiunea
Miron
Bonnie Pega
238 pagini
An: 1994
Cu flacari in singe
Philon
Joyce Varney
160 pagini
An: 1994
Fantasme si picanterii erotice
Mondial Press
Xaviera Hollander
341 pagini
An: 1994
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972
Manierismul in literatura
Univers
Gustav Rene Hocke
376 pagini
An: 1998
Trei (poeme)
Univers
Roberto Bolano
96 pagini
An: 2017