Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  10,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 104 pagini

ISBN: 9789731662152

Categorii: Medicina alternativa, Medicină - Sănătate

Descriere

Tema lucrarii de fata se intituleaza: “Terapia prin joc la copilul cu ADHD. Scopul lucrarii este de a sesiza impactul pe care-l au jocurile terapeutice asupra copilului care prezinta un puternic deficit atentional, hiperactivitate si comportamente agresive.
In zilele noastre atat parintii cat si cadrele didactice se confrunta cu tulburarea de deficit atentional si hiperactivitate, deseori intalnita la copii prescolari si de varsta scolara mica. Lucrarea de fata urmareste intelegerea acestui fenomen de catre cei interesati si pune la dispozitie diferite strategii de ameliorare a tulburarii.
In lucrare este prezentat cazul unui copil de 10 ani, care a fost diagnosticat cu tulburarea ADHD. In urma cu doi ani O.P. a fost exmatriculat din institutia scolara unde fusese elev. Invatatoarea de acolo a refuzat sa-l mai primeasca in clasa a III-a, asa incat a primit drept de inscriere in institutia in care eu imi desfasor activitatea.
De la inceputul anului scolar si pana in prezent, invatatoarea si cadrele didactice itinerante au incercat sa gaseasca si sa utilizeze metodele cele mai optime in vederea ameliorarii tulburarii acestui copil. Din pacate, insa, orice incercare a esuat. Copilul nu putea fi stimulat, nu era atras de nimic din ceea ce se intampla in cadrul scolii, dar nu ii pasa nici daca era mustrat.
Este un copil extrem de agitat, nu se conformeaza la normele scolare si prezinta deseori comportamente agresive. In timpul activitatilor de la clasa copilul nu se poate concentra, este usor distras de alti factori, nu realizeaza sarcinile ce i se impun, pare ca nu asculta cand se adreseaza cineva, adeseori isi misca mainile si picioarele. Pe durata pauzelor initiaza conflicte, musca, scuipa si foloseste un limbaj extrem de vulgar.
Am incercat la inceputul anului scolar sa realizez o terapie bazata pe conversatie, insa rezultatele au fost nesemnificative. Acesta este motivul pentru care mi-am propus sa incerc o interventie terapeutica prin joc.
Jocul este activitatea pe care copiii o indragesc cel mai mult. Activitatile de invatare la varsta scolara mica pot fi realizate cu succes doar prin intermediul jocului. Jocurile si jucariile dezvolta capacitatea de concentrare a atentiei. In timpul jocului, copilul se misca si manuieste obiecte, iar acest lucru este benefic pentru diminuarea hiperactivitatii. In timpul activitatilor copilul va asculta muzica relaxanta, iar asta il poate calma. In momentele de agitatie puternica il voi pune sa danseze, iar in felul acesta va pierde din energia, care initial era destinata agresiunilor.
Am descris in aceasta lucrare cateva din formele terapiei prin joc, pe care le-am aplicat in cercetare: terapia la lada cu nisip, terapia prin modelare, terapia prin desen, terapia prin muzica, terapia prin dans si miscare.
Cercetarea s-a derulat pe o perioada de doua luni.


Comandă online Terapia prin joc la copilul cu ADHD la 10,90 lei scrisă de Oana Motiu Socaciu, tiparită la editura Lumen în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Terapia prin joc la copilul cu ADHD nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.