Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 34,00 LEI
Numărul 9 al Revistei Române de Drept Internaţional (iulie-decembrie 2009) are onoarea să găzduiască în rubrica privind Evenimente relevante din practica românească a aplicării dreptului internaţional textul pledoariilor scrise ale României în procedurile privind Avizul Consultativ al Curţii Internaţionale de Justiţie privind „Conformitatea cu dreptul internaţional a declaraţiei unilaterale de independenţă a Instituţiilor Provizorii de Autoguvernare din Kosovo”.
în rubrica de Articole, publicăm trei contribuţii substanţiale pe subiecte de interes: articolul profesorului american Theodore Orlin privind „Evoluţia limitărilor suveranităţii pentru o Nouă Comunitate Globală” (Partea a II-a); de asemenea, un articol semnat de Marc Perrin de Brichambaut, secretarul general al OSCE, privind viziunea sa asupra „Provocărilor securităţii într-o Europă Lărgită”, material elaborat pe baza unei conferinţe pe care distinsul jurist şi diplomat francez a susţinut-o la sediul ADIRI în luna octombrie 2009. Aceeaşi rubrică mai găzduieşte un articol al Ledei Panaiot privind recunoaşterea independenţei statelor rezultate din destrămarea fostei Iugoslavii.
în rubrica de Comentarii privind activitatea organizaţiilor internaţionale în domeniul dreptului internaţional publicăm o prezentare a activităţilor recente ale Comisiei a VI-a a Adunării Generale ONU la sesiunea cu numărul 64 (Oana Florescu), respectiv ale Adunării Statelor Părţi la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale privind Conferinţa de Revizuire ce urmează să aibă loc în anul 2010 (Raluca Ţigău).
Rubrica de Evenimente relevante din practica românească a aplicării dreptului internaţional mai include, pe lângă textul pledoariilor României în Avizul Consultativ al CIJ privind legalitatea independenţei Kosovo, o prezentare a dezbaterii foarte actuale privind conceptele de securitate umană şi spaţiu umanitar, prilejuită de aniversarea unui an de la crearea Centrului de Tranzit de Urgenţă pentru Refugiaţi de la Timişoara – primul astfel de instrument de sprijin pentru refugiaţi din lume, construit ca urmare a unui efort tripartit al Guvernului României, al UNHCR şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (Bogdan Aurescu), precum şi o analiză critică a legislaţiei recente româneşti privind aplicarea sancţiunilor internaţionale (Elena Paris).
Rubrica de Studii şi comentarii prezintă o serie de comentarii – unul este un comentariu privind Hotărârea Curţii Internaţionale de Justiţie în „Diferendul privind drepturile de navigare şi conexe” (Costa Rica v. Nicaragua, 13 iulie 2009) (Mirela Pascaru). Al doilea comentează evoluţiile recente din jurisprudenţa CEDO în cazurile româneşti (Catrinel Brumar). Un al treilea comentariu se referă la consecinţele recunoaşterii exprese în Tratatul de la Lisabona a personalităţii juridice internaţionale a Uniunii Europene (Veronica Ionescu).
Rubrica Restitutio publică un fragment din comunicarea susţinută de Demetru Negulescu, judecătorul român la Curtea Permanentă de Justiţie Internaţională şi profesor de drept internaţional la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, la Academia Diplomatică Internaţională din Paris, la 27 februarie 1931, privind rolul şi contribuţia CPJI la dezvoltarea dreptului internaţional.
Rubrica de Recenzii conţine o prezentare a volumului Dreptul Uniunii Europene. Comentarii, jurisprudenţă şi doctrină, ed. a IV-a (Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2009, 1592 de pagini), de Paul Craig şi Gráinne de Bùrca, realizată de Laura şi Ioan Lazăr.
în rubrica privind Contribuţia doctorandului, publicăm o lucrare a Adinei Nichifor privind evoluţiile conceptului de genocid în dreptul internaţional.
Comandă online Revista Romana de Drept International. Nr. 9/2009 la 34,00 lei, tiparită la editura CH Beck în anul 2010 categorie Drept, Reviste / Almanahuri. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Revista Romana de Drept International. Nr. 9/2009 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Revista romana de Drept al Afacerilor nr. 6/2008
Wolters Kluwer
150 pagini
An: 2008
Revista romana de drepturile omului, Nr. 12/1996 (Ianuarie-Februarie-Martie)
Centrul pentru drepturile omului - APADOR-CH
Renate Weber
96 pagini
An: 1996
Revista de drept comercial, serie noua, nr. 11/2007 - Legislatie (Inspectie fiscala)
Lumina Lex
160 pagini
An: 2007
Noua Revista de Drepturile Omului, Nr. 3/2011
CH Beck
130 pagini
An: 2012
Revista romana de jurisprudenta nr. 1/2011
Universul Juridic
Mihaela Tabarca
257 pagini
An: 2011
Arhitectura, Nr. 70 - Decembrie 2008 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
120 pagini
An: 2008
Romanian Journal of European Affairs, Vol. 20 No. 2 December 2020
European Institute of Romania
146 pagini
An: 2020
Oltenia. Studii. Documente. Cercetari. Seria a IV-a nr.3, 2015
Sitech
304 pagini
An: 2015
Oltenia. Studii. Documente. Culegeri. Seria aIV-a, nr. 8, 2020
Sitech
Mihaela Dudu
286 pagini
An: 2020
Secolul 20, nr 1-2-3, Loc-locuire-poluare
Secolul XX
296 pagini
An: 1999