Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 21,90 LEI
Fie prin negociere cu Fondul Monetar Internaţional, fie prin negociere cu partenerii sociali, legislaţia fiscală (Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală) este în continuă mişcare. Modificările propuse, că sunt bune sau rele (adevărul este întotdeauna pe la mijloc şi fiecare parte are argumentele ei), vor intra la un moment dat în vigoare. După furtună va veni şi vremea bună (şi impozitul minim a fost acceptat până la urmă sau măcar ne-am obişnuit cu el; şi cu impozitul pe profit sub formă de plăţi anticipate ne-am obişnuit, dar în acest caz trebuie să revenim la situaţia iniţială; şi cu eliminarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor ne-am împăcat, chiar dacă modul de realizare a fost cam ciudat). Ne vom obişnui şi cu impozitul forfetar, chiar dacă multă lume murmură. Cum s-ar zice: asta-i viaţa şi ce nu te omoară de întăreşte. Până la urmă statul are nevoie de bani la buget (şi nu doar acum, ci tot timpul, nu doar la noi, ci oriunde în lume), iar contribuabilii ar vrea să dea cât mai puţin. Păcat că relaţia tinde mai mult spre o confruntare între două tabere diferite, şi nu către un dialog coerent între două părţi care au acelaşi obiectiv (să o ducem cu toţii mai bine), chiar dacă mijloacele de atingere a lui diferă.
Totuşi nu neapărat modificările legislative ne dor, ci modul în care ele se fac: azi am stabilit ceva, mâine schimbăm, poimâine schimbăm schimbarea şi apoi, dacă nu mai apar şi alte schimbări, că toată lumea vrea să schimbe câte ceva, publicăm în Monitorul Oficial cu aplicare imediată. Apoi dăm o nouă modificare, să nu se răcească prea mult cea veche. Ce departe (în timp şi ca mentalitate, că geografic vestul Europei nu e aşa de departe) este o lume ideală în care azi negociem, mâine ne mai gândim, poimâine ne întâlnim din nou la negocieri, iar răspoimâine stabilim forma finală şi aplicarea se face de la 1 ianuarie a anului următor. Dacă este să apară un obstacol (să zicem o modificare fiscală), mai greu scapi de el, eventual îl ocoleşti şi dai de alt obstacol, dar una e să încerci să îi depăşeşti după ce te pregăteşti (îţi poţi face măcar nişte planuri anuale) şi alta e să te tot adaptezi (când predictibilitatea nu există). Legile lui Murphy par un mic copil faţă de pildele pe care le putem extrage din realitatea noastră legislativă.
Dacă am supărat pe cineva cu ce am scris, ne cerem scuze. Am pus pe pagină doar nişte gânduri. Poate e bine să reflectăm cu toţii mai mult şi apoi să intrăm în război. Din război nimeni nu are de câştigat (nici statul, nici contribuabilii).
Comandă online Curierul fiscal, Nr. 4/2010 la 21,90 lei, tiparită la editura CH Beck în anul 2010 cu un număr de 56 pagini. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Curierul fiscal, Nr. 4/2010 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Revista romana de Drept al Afacerilor nr. 6/2008
Wolters Kluwer
150 pagini
An: 2008
Revista romana de drepturile omului, Nr. 12/1996 (Ianuarie-Februarie-Martie)
Centrul pentru drepturile omului - APADOR-CH
Renate Weber
96 pagini
An: 1996
Revista de drept comercial, serie noua, nr. 11/2007 - Legislatie (Inspectie fiscala)
Lumina Lex
160 pagini
An: 2007
Noua Revista de Drepturile Omului, Nr. 3/2011
CH Beck
130 pagini
An: 2012
Revista romana de jurisprudenta nr. 1/2011
Universul Juridic
Mihaela Tabarca
257 pagini
An: 2011
Arhitectura, Nr. 70 - Decembrie 2008 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
120 pagini
An: 2008
Romanian Journal of European Affairs, Vol. 20 No. 2 December 2020
European Institute of Romania
146 pagini
An: 2020
Oltenia. Studii. Documente. Cercetari. Seria a IV-a nr.3, 2015
Sitech
304 pagini
An: 2015
Oltenia. Studii. Documente. Culegeri. Seria aIV-a, nr. 8, 2020
Sitech
Mihaela Dudu
286 pagini
An: 2020
Secolul 20, nr 1-2-3, Loc-locuire-poluare
Secolul XX
296 pagini
An: 1999