Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  27,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 224 pagini

ISBN: 9789735024628

Categorii: Antropologie / Etnologie, Sociologie, Psihologie

Descriere

Se spune că omul este o fiinţă socială. Dar ce înseamnă asta? Care sunt urmările observaţiei banale că nu există eu fără tu? în ce constă, pentru individ, constrângerea de a nu cunoaşte niciodată decât o viaţă comună?
Tzvetan Todorov explorează construcţia sinelui şi oferă o nouă perspectivă asupra alterităţii. Dacă în secolul al XVII-lea omul era considerat o făptură asocială sau solitară, care nu avea nevoie de altcineva pentru a se simţi completă, începând din secolul al XVIII-lea, odată cu scrierile lui Jean-Jacques Rousseau, perspectiva se schimbă radical. Individul îşi defineşte identitatea doar în raport cu ceilalţi, este rezultatul întâlnirilor cu ei, aspiră la o recunoaştere pe care doar aceştia i-o pot acorda. Fericirea lui depinde exclusiv de privirea scrutătoare a semenilor săi. Todorov analizează implicaţiile profunde ale acestei viziuni despre sine şi societate în teoriile politice, filozofice şi psihanalitice ale lui Adam Smith, Hegel, Georges Bataille, Freud, Melanie Klein şi alţii, precum şi în opera literară a lui Karl Philipp Moritz, Sade şi Proust.


Comandă online Viata comuna. Eseu de antropologie generala la 27,00 lei scrisă de Tzvetan Todorov, tiparită la editura Humanitas în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Viata comuna. Eseu de antropologie generala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.