Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  34,88 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): , , ,

Editura:

Colecția: Bios

Nr. pagini: 240 pagini

ISBN: 9789738953420

Categorii: Zootehnie, Diverse, Știința și Tehnică, Agricultura

Descriere

Problema exploatarii si managementul vacilor de lapte în exploatatii private, de tip familial si asociativ, prezinta o importanta deosebita si este de mare actualitate si de viitor.

îmbunatatirea continua a alimentatiei umane, atât pe plan mondial cât si national, necesita realizarea unor productii sporite de lapte si carne, la costuri minime pe unitate de produs care se pot obtine prin ridicarea performantelor productive si ameliorarea genetica a taurinelor.
Sistemul de crestere a vacilor de lapte în microferme familiale difera de la o zona la alta si uneori în cadrul aceleasi zone sub aspectul bazei tehnico-materiale, structurii bazei furajere si aprovizionarii cu furaje, a fortei de munca si gradului de calificare a lucratorilor, valorii genetice a animalelor si, nu în ultimul rând, a modului de valorificare a productiei si a profitului realizat.
Microferma familiala pentru cresterea vacilor de lapte în zona colinar-montana a Moldovei este puternic ancorata conditiilor naturale, socio-economice si traditionale, dispunând de alternative viabile economic în contextul integrarii României în Uniunea Europeana.
Având în vedere ca exploatarea vacilor de lapte se bazeaza pe cunoasterea particularitatilor individului si ale populatiilor, precum si pe interrelatiile ce apar între genotip si mediu, pentru obtinerea unor productii la nivelul potentialului genetic, apare necesitatea determinarii parametrilor demografici, structurii si dinamicii populatiilor, cunoasterea factorilor exploatarii, ai organizarii productiei si managementului exploatarii. Aceste elemente sunt analizate si prezentate în cele sapte capitole ale lucrarii, cu referire la cele patru rase de baza crescute în Moldova: Bruna de Maramures, Baltata cu negru româneasca, Baltata româneasca si Pinzgau de Transilvania.
Lucrarea care este bogat ilustrata se adreseaza unor categorii largi de crescatori, dar si specialistilor din productie, managerilor din zootehnie si studentilor de la facultatile de profil.


Comandă online Managementul cresterii vacilor de lapte la 34,88 lei scrisă de Vasile Maciuc , Vasile Ujica , Ionel Nistor , Culai Dascalu, tiparită la editura Alfa face parte din colecția Bios. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Managementul cresterii vacilor de lapte nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.