Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 840 pagini

ISBN: 9786065220676

Categorii: Afaceri / Economie / Bani, Carte nefolosită, Legislatie / Fiscalitate

Descriere

Lucrarea de faţă are o structură bipartită, în sensul că ea conţine atât textele articolelor din Legea nr. 573/2003 privind Codul fiscal, cu ultimele modificări aduse prin O.U.G. nr. 109/2009, Legile nr. 329, 343 şi 367/2009 cât şi, subsecvent, normele date în aplicarea textelor respective, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 44/2004, astfel cum acestea au fost modificate prin H.G. nr. 1620/2009 (M. Of. nr. 927 din 31 decembrie 2009).

Iată doar câteva dintre modificările aplicabile de la 1 ianuarie 2010, cuprinse în prezenta ediţie:

Impozit pe profit. Este reglementat regimul fiscal aplicabil societăţilor europene (SE) şi societăţilor cooperative europene. Sunt introduse noi prevederi cu privire la operaţiunile de fuziuni / reorganizare ce implică aceste companii europene.
Noile norme prezintă exemple concrete cu privire la scutirea de impozit a profitului reinvestit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice. S-au introdus noi prevederi referitoare la cheltuielile deductibile.

Impozit pe venit. Sunt redefinite veniturile impozabile din cedarea folosinţei bunurilor, iar tichetele de vacanţă sunt incluse la categoria veniturilor salariale neimpozabile.
De asemenea, prin normele metodologice, a fost redefinită şi noţiunea de „venit brut”. Tot prin norme, s-a stabilit pentru PFA că sunt considerate cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spatiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului;

TVA. începând cu data de 1 ianuarie 2010, orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA depune lunar declaraţia recapitulativă (Declaraţia 390).
Sunt reglementate condiţiile în care o persoană impozabilă nestabilită în România, dar stabilită în alt stat membru, poate beneficia de rambursarea TVA pentru importul şi achiziţiile de bunuri/servicii efectuate în România, precum şi condiţiile în care persoana stabilită în România poate beneficia de rambursarea TVA pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii, efectuate într-un alt stat membru.

Accize. Procedura de supraveghere a deplasării intracomunitare a produselor accizabile aflate în regim suspensiv este înlocuită cu un sistem integrat informatizat.
De la 1 ianuarie 2010, produsele de parfumerie, confecţiile de blănuri naturale, bijuteriile de aur şi platină, armele şi yachturile nu mai sunt supuse accizelor.
Prin H.G. nr. 1620/2009 s-au introdus şi normele de aplicare ale capitolului referitor la Regimul accizelor armonizate, care vor intra în vigoare la 1 aprilie 2010.

Taxe şi impozite locale. Pentru anul fiscal 2010 sunt stabilite noi niveluri ale valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale şi altele asimilate acestora.

De asemenea, sub fiecare articol au fost făcute trimiteri la toate ordinele, instrucţiunile, deciziile şi procedurile emise de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF sau de Comisia fiscală centrală, şi care au fost publicate în Monitorul Oficial până la data de 1 februarie 2010.


Comandă online Codul fiscal si normele metodologice de aplicare actualizat 1 februarie 2010, tiparită la editura Hamangiu în anul 2010 cu un număr de 840 pagini. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Codul fiscal si normele metodologice de aplicare actualizat 1 februarie 2010 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.