Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 35,95 LEI
Autor(i): Andrei Terian
Editura: Cartea Romaneasca
Colecția: CRITICA SI ISTORIE LITERARA
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 768 pagini
ISBN: 978-973-23-2853-8
Categorii: Critica literara, Beletristică și critică
„Andrei Terian este (chiar daca nu fara unele discutii) cel mai bun produs al ultimului val de critici literari. Nu doar simplu „spirit critic”, ci adevarata „natura critica”, Andrei Terian s-a remarcat printr-o inteligenta ofensiva, euforica si spectaculoasa, contagioasa si caustica deopotriva, prin verva polemica si transanta atitudinala, ca si, nu mai putin, prin incisivitate si promptitudine in reactii, puse toate in subordinea unei rigori conceptuale si ideatice si a unei exigente aproape drastice in declinarea valorii. Andrei Terian e, pe scurt, dintre criticii care merita cititi mai intii pentru ei insisi si abia apoi pentru interpretarile si judecatile profesate, chiar daca acestea sint si ele mai mult decit meritorii.” (Al. Cistelecan)
„Cartea lui Andrei Terian e o sinteza critica de o amploare, minutie si verva interpretativa inca nemaiintilnite la noi in bibliografia, atit de abundenta totusi, despre G. Calinescu. Esteo lucrare de referinta, care va ramine. Ea marcheaza simbolic aparitia unui nou reprezentant
stralucit al unei generatii tinere care a inceput deja si continua alert sa innoiasca domeniul studiilor noastre literare.” (Paul Cornea)
„Nimeni n-a analizat mai minutios opera critica a lui G. Calinescu, formulind totodata obiectii si remarci mai pertinente. Cartea lui Andrei Terian este temeinica, bine informata, bine scrisa si conceputa, contributie de aici incolo inconturnabila cind vom dori sa ne ocupam de G. Calinescu.” (Nicolae Manolescu)
Comandă online G.Calinescu. A cincea esenta la 35,95 lei scrisă de Andrei Terian, tiparită la editura Cartea Romaneasca face parte din colecția CRITICA SI ISTORIE LITERARA. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul G.Calinescu. A cincea esenta nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Literatura absurdului
Universitas
Nicolae Balota
632 pagini
An: 2000
Manierismul in literatura
Univers
Gustav Rene Hocke
376 pagini
An: 1998
Poetica temporalitatii
Dacia
Dumitru Chioaru
224 pagini
An: 2000
Literatura romana sub comunism. Proza
Fundatiei Pro
Eugen Negrici
408 pagini
An: 2003
P. P. Carp, critic literar si literat. T. Maiorescu si contemporanii lui
Institutul Cultural Roman
Eugen Lovinescu
346 pagini
An: 2009
Tacere indelungata
Alcris
Penny Jordan
188 pagini
An: 1995
Imparatul Mustelor
Vremea
William Golding
222 pagini
An: 1998
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972