Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  22,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Stiinta si Religie

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 232 pagini

ISBN: 9789736698354

Categorii: Beletristică și critică, Eseuri

Cuprins

ColecÅ£ia „Åžtiinţă ÅŸi Religie“ se adresează tuturor celor care doresc să exploreze potenÅ£ialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar între ÅŸtiinţă, religie, artă ÅŸi societate.

„E cu totul meritorie această lucrare, care prezintă, poate pentru prima oară în cultura română, într-un stil personal, exegetic, cele mai semnificative contribuÅ£ii româneÅŸti la aÅŸezarea fundamentelor transdisciplinarităţii ca principală cale de cunoaÅŸtere a viitorului, de la Mihai Eminescu, Lucian Blaga ÅŸi Ion Barbu la Åžtefan LupaÅŸcu ÅŸi Basarab Nicolescu. Iar «aventurile terÅ£ului continuă, ele sunt îngemănate cu aventurile omului pe drumul sinuos, plin de primejdiile rătăcirii ÅŸi somnului, în aflarea ÅŸi cunoaÅŸterea Sensului».

Aventurile terÅ£ului este o analiză doctă ÅŸi informată, logică ÅŸi epistemologică, putând deveni antologică, a fenomenului transdisciplinarităţii.“

Tiberiu Brăilean

CASSIAN SPIRIDON MARIA (9.IV.1950, IaÅŸi), poet ÅŸi eseist. A urmat liceul la NegreÅŸti-Vaslui (1965–1969), apoi, între 1969 ÅŸi 1975, Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din BucureÅŸti. A lucrat, până în decembrie 1989, ca inginer mecanic ÅŸi cercetător ÅŸtiinÅ£ific în diverse întreprinderi ÅŸi institute. în decembrie ’89 a fost arestat deoarece a organizat ÅŸi condus o miÅŸcare împotriva dictaturii comuniste. în ianuarie 1990 a fondat revista Timpul (care a apărut sub conducerea sa până la sfârÅŸitul lui octombrie 1991). în noiembrie 1991 înfiinÅ£ează Editura TIMPUL, pe care o conduce ÅŸi în prezent. între 1991 ÅŸi 1992 lucrează ca redactor la revista Cronica, apoi la Evenimentul zilei (1992–1994). în 1994 a întemeiat revista Poezia, iar în 1995 — Caietele de la Durău. Este, din 1995, redactor-ÅŸef al revistei Convorbiri literare, căreia i-a stabilit un profil distinct. Este preÅŸedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala IaÅŸi.

Prezent în diverse antologii din Å£ară ÅŸi din străinătate.

Tradus în franceză, engleză, germană, spaniolă, suedeză, rusă, chineză, finlandeză, maghiară, poloneză, cehă, slovacă etc.

De acelaÅŸi autor (selectiv):

Atitudini literare, Editura Cartea Românească, 1999; Atitudini literare, vol. al II-lea, Editura Cartea Românească, 2002; Ucenicia libertăţii (Atitudini literare/III), Editura Cartea Românească, BucureÅŸti, 2003; Petre Å¢uÅ£ea între filosofie ÅŸi teologie, Editura Cogito, Oradea, 2004; Eminescu, azi, colecÅ£ia Eminesciana, Editura Junimea, IaÅŸi, 2005; Orizonturi duble (Atitudini literare/IV), Editura Cartea Românească, BucureÅŸti, 2006; Marea înfăţiÅŸare a lui Mihai Ursachi, Editura Princeps Edit, IaÅŸi, 2006; 101 dialoguri în libertate, interviuri, Editura Ideea Europeană, BucureÅŸti, 2007; VieÅ£i controlate, Editura Junimea, IaÅŸi, 2009.

Descriere

Colecţia „Ştiinţă şi Religie“ se adresează tuturor celor care doresc să exploreze potenţialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar între ştiinţă, religie, artă şi societate.

„E cu totul meritorie această lucrare, care prezintă, poate pentru prima oară în cultura română, într-un stil personal, exegetic, cele mai semnificative contribuţii româneşti la aşezarea fundamentelor transdisciplinarităţii ca principală cale de cunoaştere a viitorului, de la Mihai Eminescu, Lucian Blaga şi Ion Barbu la Ştefan Lupaşcu şi Basarab Nicolescu. Iar «aventurile terţului continuă, ele sunt îngemănate cu aventurile omului pe drumul sinuos, plin de primejdiile rătăcirii şi somnului, în aflarea şi cunoaşterea Sensului».

Aventurile terţului este o analiză doctă şi informată, logică şi epistemologică, putând deveni antologică, a fenomenului transdisciplinarităţii.“

Tiberiu Brăilean

CASSIAN SPIRIDON MARIA (9.IV.1950, Iaşi), poet şi eseist. A urmat liceul la Negreşti-Vaslui (1965–1969), apoi, între 1969 şi 1975, Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Bucureşti. A lucrat, până în decembrie 1989, ca inginer mecanic şi cercetător ştiinţific în diverse întreprinderi şi institute. în decembrie ’89 a fost arestat deoarece a organizat şi condus o mişcare împotriva dictaturii comuniste. în ianuarie 1990 a fondat revista Timpul (care a apărut sub conducerea sa până la sfârşitul lui octombrie 1991). în noiembrie 1991 înfiinţează Editura TIMPUL, pe care o conduce şi în prezent. între 1991 şi 1992 lucrează ca redactor la revista Cronica, apoi la Evenimentul zilei (1992–1994). în 1994 a întemeiat revista Poezia, iar în 1995 — Caietele de la Durău. Este, din 1995, redactor-şef al revistei Convorbiri literare, căreia i-a stabilit un profil distinct. Este preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi.

Prezent în diverse antologii din ţară şi din străinătate.

Tradus în franceză, engleză, germană, spaniolă, suedeză, rusă, chineză, finlandeză, maghiară, poloneză, cehă, slovacă etc.


Comandă online Aventurile tertului (Editia a II-a revazuta si adaugita) la 22,00 lei scrisă de Cassian Maria Spiridon, tiparită la editura Curtea Veche face parte din colecția Stiinta si Religie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Aventurile tertului (Editia a II-a revazuta si adaugita) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.