Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 376 pagini

ISBN: 978-606-522-206-9

Categorii: Jurisprudenta, Drept

Descriere

Culegerea de faţă, dedicată încetării contractului individual de muncă, face parte dintr-o serie mai largă, ce abordează principalele instituţii din dreptul muncii şi care cuprinde încă cinci lucrări cu următoarea tematică:
· Contractul individual de muncă. încheierea, executare, modificare, suspendare;
· Salarii. Sporuri şi concedii. Formarea profesională;
· Răspunderea disciplinară;
· Răspunderea patrimonială, contravenţională şi penală;
· Jurisdicţia muncii. Contracte colective. Conflictele de muncă.


Am elaborat aceste sinteze de jurisprudenţă cu scopul de a oferi cititorilor o gamă variată de hotărâri judecătoreşti – semnificative, în opinia noastră – pronunţate în perioada 2005-2009 şi care reliefează modul în care instanţele specializate în soluţionarea cauzelor privind conflicte de muncă au interpretat şi aplicat dispoziţiile Codului muncii.


Lucrarea analizează din perspectivă practică: încetarea de drept a contractului individual de muncă; încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor; încetarea contractului individual de muncă prin voinţa unilaterală a salariatului – demisia; termenul de preaviz; încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului – concedierea individuală şi concedierea colectivă. O secţiune distinctă este destinată jurisprudenţei privind interdicţiile cu caracter temporar sau, altfel spus, situaţiile în care concedierea nu poate fi dispusă, sub sancţiunea nulităţii, posibilitatea angajatorului de a dispune unilateral încetarea raporturilor juridice de muncă fiind suspendată până la încetarea împrejurării care a impus ocrotirea legală temporară a salariatului ce urmează a fi concediat.
în considerarea importanţei practice pe care o pot avea, mai ales în actualul context economic şi social, am acordat o atenţie specială acelor soluţii jurisprudenţiale care reflectă modul de aplicare de către instanţele judecătoreşti a dispoziţiilor privind procedura concedierii salariaţilor, forma şi conţinutul deciziei de concediere, ştiut fiind că legea sancţionează expres cu nulitatea absolută concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege.


Comandă online Incetarea contractului individual de munca. Practica judiciara la 30,00 lei scrisă de Lucia Uta, tiparită la editura Hamangiu în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Incetarea contractului individual de munca. Practica judiciara nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.