Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 24,90 LEI
Editura: Litera
Colecția: Biblioteca scolarului (serie noua), Lucrari lexicografice, Dictionare
Anul apariției: 2003
Nr. pagini: 840 pagini
ISBN: 973-7916-47-6
Categorii: Beletristică și critică
Dictionarul cuprinde 26.619 cuvinte care reprezinta vocabularul real, necesar unui elev, si constituie una din primele incercari de sistematizare a lexicului in cuiburi derivative, concentrand astfel potentialul semantic la maximum. Spre exemplificare, cuvantul padurile ~i f. 1) Multime de copaci care acopera compact o intindere relative mare de pamant. ~ de pini. 2) Suprafata de teren pe care creste o astfel de multime de copaci. ~ virgina padure neexplorata. ~-livada padure de copaci si arbusti care furnizeaza material de constructie si materie prima pentru industria alimentara. ~-parc masiv silvic din zona verde a unui oras destinat odihnei oamenilor. De ~ care traieste sau creste in padure. Din~ a) salbatic; b) grosolan; necioplit. A fi crescut in ~ a) a fi needucat; b) a fi inapoiat. Nu este ~ fara uscaturi nu exista colectivitate fara elemente criticabile in sanul ei. 3) fig. Multime omogena si compacta de obiecte lungi in pozitie verticala. O ~ de maini s-au ridicat in clasa.
Padurar, ~i m. lucrator care se ocupa cu ingrijirea unei paduri . Paduratic, ~ca (ci, ce) 1) Care traieste in padure; de padure. 2) (despre terenuri) Care este acoperit cu paduri, impadurit. Padurarit n. 1) Cultivare a padurilor. 2) Ocupatie a padurarului. Padurean, ~eana (~eni, ~ene) m. si f. Persoana care traieste intr-o regiune de padure sau de munte sau este originara din aceasta zona. Padureanca, ~ence f. Femeie care traieste intr-o regiune de padure sau de munte sau este originara din aceasta zona. Paduret, ~eata (~eti, ~ete) 1) (despre pomi) Care creste in padure sau pe terenuri necultivate; de padure, salbatic. 2) (despre fructe) Care este rod al unui pom nealtoit. Mere ~ete. Paduros, ~oasa (~osi, ~oase) (despre terenuri) Care are (multe) paduri; cu (multe) paduri. A impaduri, ~esc tranz. 1) A face sa se impadureasca. 2) (suprafete de pamant, terenuri) A acoperi cu paduri prin plantarea arborilor. A se impaduri, pers. 3 se ~este intranz. (despre suprafete de pamant, terenuri) A se acoperi cu paduri. A despaduri, ~esc tranz 1) (locuri) A lipsi de padure prin taierea nerationala a acesteia. 2) (terenuri) A lipsi de arbori si de arbusti prin taierea sau arderea lor; a face bun pentru agricultura, constructii; a defrisa. Impadurire. Impadurit. Despadurire. Despadurit.
Comandă online Dictionar explicativ pentru elevi la 24,90 lei, tiparită la editura Litera face parte din colecția Biblioteca scolarului (serie noua), Lucrari lexicografice, Dictionare în anul 2003. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dictionar explicativ pentru elevi nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Castelul de nisip
Orion
Iris Murdoch
318 pagini
An: 1994
Pustiul dragostei
Orion
Francois Mauriac
170 pagini
An: 1993
Spre orasul secret al incasilor
Ion Creanga
Eugen Pop
222 pagini
An: 1975
Cuceritorul
Litera
HANNAH HOWELL
292 pagini
An: 2018
Ultimul vals
Litera
Mary Balogh
237 pagini
An: 2017