Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 21,90 LEI
Titlu original: My Swordhand is Singing
Autor(i): Marcus Sedgwick
Editura: Nemira
Colecția: Nemira Junior
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 240 pagini
ISBN: 9786068073712
Categorii: Beletristică și critică, Adolescenti
Bestseller international
Premiul Booktrust Teenage & Premiul American Library Association pentru cea mai buna carte pentru tineri
In inima Transilvaniei, raul isi afla salasul...
In toiul unei ierni necrutatoare, Toma si fiul sau, Petru, sosesc in Ciust si se asaza acolo, ca taietori de lemne. Dar Petru nu poate sa inteleaga de ce tatal sau sapa jurul cabanei un sant adanc pe care il va umple cu apa, nici de ce poarta cu el o cutie lunga, zgariata, al carei continut misterios ramane un mister.
O poveste despre pierdere si izbavire, inspirata de povestile cu vampiri din folclorul est-european, o interpretare foarte originala a unui mit fara varsta.
„Sange proaspat pentru legenda nemuritoare a vampirilor...”
Publishers Weekly
„Legendele cu vampiri, readuse cu maiestrie la viata intr-o poveste gotica, excelent documentata si bogata in detalii. Oroarea domneste in inima padurii...”
Publishing News
„A fost fascinant sa descopar folclorul original romanesc ce a dat nastere legendei vampirilor. N-a fost evitat nici un mormant acoperit de zapada, nici cadavru neintors, nici un farmec nerostit, nici o intalnire cu destinul n-a fost evitata. Insa nu-i totul intunecat aici: mai exista si suferinta si groaza.”
Marcus Sedgwick
Comandă online Sabia Magica la 21,90 lei My Swordhand is Singing scrisă de Marcus Sedgwick, tiparită la editura Nemira. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Sabia Magica nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
O istorisire bogat măiestrită, cu detalii folcloristice, ce nu dovedește altceva decât munca de documentare pe care autorul a desfășurat-o pentru opera sa. O împletire bine realizată între culoarea locala și superstiții, între detalii rurale și amănunte de natură vrăjitorească. Povestea revine oarecum la originile legendelor cu vampiri și scoate în lumină fața neșlefuită a acestora. Transilvania rămâne și în acest roman un teritoriu misterios și plin de magie, un cadru perfect de altfel pentru povestea lui Marcus. Deși are un fir narativ liniar și nu dă cititorului adevărate enigme de elucidat, istorisirea este destul de bună în ce privește conținutul și cu siguranță va capta atenția tinerilor cititori, căci lor li se adresează. Laitmotivul Mioriței este cel care crează acea atmosferă de suspans și incertitudine prin înțelesurile pe care le poate ascunde. De la bun început e evident că satul Ciust nu este unul potrivit pentru a te stabili, însă Toma, dar mai ales Petru, fiul său, nu observă, sau poate nu realizează că satul nu este unul obișnuit. Chiar ascunderea crimei prezentată în primul capitol, de către conducătoarea bătrânilor e semnul; primul semn ce i se dă cititorului pentru dezlegarea unui mister încă neprecizat. Din păcate acest indiciu nu îi este dat și personajului principal, decât parțial, ceea ce îl face să treacă prin 210 pagini de aventuri. Lipsit de dragostea mamei care a murit la nașterea lui și de suportul tatălui care de atunci își îneacă amarul în ulciorul cu șliboviță (o băutură alcoolică), Petru se aventurează tot mai adânc în misterul morților vii; fără ca flacăra cunostințelor despre acest domeniu să îi fie călăuză, deoarece fiecare legendă auzită este catalogată de Toma drept un soi de balivernă. Exista și o poveste amoroasă, între Agnes și Petru, însă se consumă atât de rapid, încât un cititor ceva mai grăbit, poate nici nu ar observa-o. Adevărata poveste de iubire se relevă doar în final, precedată fiind de câteva gesturi tandre presărate pe ici pe colo în momentele de suspans din paginile cărții. Cu ajutorul Sofiei, Petru afla despre Regele Iernii și Regina Umbrei și despre războiul pe care cei doi îl poartă, prin intermediul supușilor mai mult sau mai puțin umani. Finalul este mult prea direct și oferă toate răspunsurile enigmelor prea ușor și prea dintr-o dată. Una peste alta, cartea este bunicică și poate stârni interesul pentru mici crecetări la bibliotecă despre vampirologie, moroi, strigoi, nosferatu, superstiții și folclor. Și dacă tot vorbesc de folclor și Miorița ar merita o cercetare mai atentă decât superficialitatea de care are parte în școală.
Muntii Monstrilor
Booklet Fiction
Marcus Sedgwick
6421763007749
221 pagini
An: 2018
Little Brother (Cory Doctorow)
Nemira
Cory Doctorow
9786065790131
448 pagini
An: 2010
Dintotdeauna tu
Epica
Colleen Hoover
476 pagini
An: 2020
Romantici, Odinioara
Albatros
Virgiliu Ene
183 pagini
An: 1985
Pe cuvant de spioana
Leda
Ally Carter
224 pagini
An: 2012
Termeni de Etica pentru Pionieri, Volumul VIII
Politica
Zoe Dumitrescu-Busulenga, Luminita Ghiviriga, Gheorghita Fleancu
142 pagini
An: 1985
Adolscenta... E ca Zorile
Albatros
Florin Anghel
178 pagini
An: 1984
Tu trebuia sa fii acela
Miron
Gail Douglas
218 pagini
An: 1997
Valori franceze. Studii si articole
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
Valentin Lipatti
286 pagini
An: 1959
Opere (11) (Eftimiu) Basme. Povesti. Povestiri
Minerva
Victor Eftimiu
394 pagini
An: 1982
Friguri
Tineretului
Marin Preda
112 pagini
An: 19636
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009