Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 99,99 LEI
Editura: Vladimed - Rovimed
Nr. pagini: 236 pagini
ISBN: 973-7719-67-0
Categorii: Ecologie, Știința și Tehnică, Știintele Naturii
Cercetările întreprinse de colectivul de Ecologie terestră din cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, în bazinul superior al Prahovei (masivul Bucegi şi zonele limitrofe) au avut în vedere multiple aspecte legate de biodiversitatea ecosistemelor lemnoase şi ierboase, starea actuală şi funcţionalitatea acestora precum şi gradul de degradare în urma impacului antropic tot mai accentuat în ultimile decenii.
Particularităţile şi caracteristicile condiţiilor naturale (geomorfologice, geologice, sol, climă, precipitaţii, etc) au determinat instalarea şi diversificarea unei flore şi vegetaţii presărată cu multe endemite carpatice care îşi pun amprenta asupra cenotaxonilor întâlniţi în Masivul Bucegi.
în analiza vegetaţiei, în special a celei lemnoase, s-a evidenţiat distribuţia altitudinală a acesteia, urmărindu-se concomitent caracterizarea ecosistematică a principalelor grupări constitutive ale etajelor: alpin, subaplin, montan inferior, mijlociu şi superioar.
Fiecare tip de fitocenoză a fost cercetată sub multiple aspecte şi anume structura şi compoziţia pe strate de vegetaţie, biomasa lemnoasă şi productivitatea acesteia, biomasa ierboasă, biomasa şi productivitatea stratului muscinal şi valoarea energetică, aspecte care reliefează particularităţi şi caracteristici ale asociaţiilor investigate.
în vederea delimitării şi caracterizării fitocenozelor ierboase s-a lucrat în punctul experimental de pe Muntele Blana, unde s-au cercetat atât pajiştile naturale cât şi cele experimentale (cu Phleum pratense şi Festuca nigrescens), urmărindu-se concomitent evoluţia în timp a structurii cenotice în suprafeţele special amenajate şi excluse de la păşunat.
Valoarea pastorală a pajiştilor cultivate oferă indici în primul rând pentru gradul de folosire şi încărcare al acestora cu vite pe unitatea de suprafaţă, în aşa fel încât să nu se degradeze şi să se asigure necesarul de hrană pentru animalele scoase la păşunat.
O astfel de cercetare amănunţită, desfăşurată în timp, într-un teritoriu diversificat ca structură (relief, sol, climă, etc) se constituie ca un document pentru fundamentarea acţiunilor viitoare de ocrotire a elementelor de floră şi vegetaţie.
Parcul Naţional Bucegi, trebuie permanent monitorizat pentru a se putea interveni eficient ca un corolar al acţiunilor viitoare menite păstrării echilibrului natural şi ocrotirea elementelor endemice, rare sau periclitate care dau nota de unicitate a acestui masiv.
Comandă online Structura si functionalitatea componentelor cenotice din bazinele superioare ale Prahovei si Ialomitei la 99,99 lei, tiparită la editura Vladimed - Rovimed cu un număr de 236 pagini isbn 973-7719-67-0. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Structura si functionalitatea componentelor cenotice din bazinele superioare ale Prahovei si Ialomitei nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Eliminarea poluantilor acizi din gazele industriale prin tratarea acestora cu electroni accelerati si micround
Sitech
Anca-Mihaela Stoian
198 pagini
An: 2014
Decontaminarea solurilor poluate cu compusi organici
Sitech
Anca-Rovena Voiculescu
364 pagini
An: 2006
Studii privind continutul de metale grele si continutul izotopic de deuteriu in apa raului Olt
Sitech
Oubraham Anisoara
128 pagini
An: 2014
Modelarea si simularea proceselor de dispersie a poluantilor pe Dunare
Sitech
Balanescu Liviu-Valentin
137 pagini
An: 2015
Cariera miniera Bicaz Chei: biodiversitate, reabilitare ecologica
Sitech
Mariana Niculescu
150 pagini
An: 2019
Mansarda VELUX
Velux Romania
140 pagini
An: 2009
Arhitectura, Nr. 4/2011 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Francoise Pamfil
144 pagini
An: 2011
Arhitectura, Nr. 86 - Iulie-August 2010 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
114 pagini
An: 2010
Arhitectura, Nr. 79 - Noiembrie 2009 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
120 pagini
An: 2009
Arhitectura, Nr. 6/2011 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Francoise Pamfil
144 pagini
An: 2021
Republica Federala Camerun
Stiintifica
Paul Gogeanu
158 pagini
An: 1967
Liban
Stiintifica
Traian Micu
184 pagini
An: 1968
Calauza judetului Neamt
Cartea Romaneasca
C. Matasa
194 pagini
An: 1929
Danemarca
Enciclopedica Romana
Vasile Ileasa
230 pagini
An: 1971
Roma
Univers
Beppe Ceccato
128 pagini
An: 2004