Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 19,99 LEI
Karl Marx despre procesul de circulatie al capitalului Volumul al II-lea al "Capitalului"
Karl Marx s-a născut la 5 mai 1818 în oraşul Trier din Germania. A studiat dreptul la Universitatea din Bonn şi apoi istoria şi filozofia la Universitatea din Berlin. în 1841 Marx şi-a sustinut teza de doctorat intitulata „Deosebirea dintre filozofia naturii la Democrit şi filozofia naturii la Epicur”.
In septembrie 1844 a avut loc la Paris intalnirea dintre Marx si Friedrich Engels, care a marcat inceputul luptei pe care au dus-o impreuna pentru cauza clasei muncitoare.
In 1845 Marx si Engels au scris cartea "Sfanta familie" care era indrep-tata impotriva conducatorilor tinerilor hegelieni si a jucat un important rol in aparitia marxismului.
Teoria capitalului.
Noua şi extrem de importanta este analiza acumularii capitalului, adica analiza transformarii unei parti din plusvaloare în capital şi a întrebuintarii ei nu pentru a satisface trebuintele personale sau capriciile capitalistului, ci pentru o noua productie. Marx a dezvaluit greşeala întregii economii politice clasice dinaintea lui (începînd cu Adam Smith), care considera ca întreaga plusvaloare transformată în capital se adauga la capitalul variabil. In realitate insa, ea se împarte în mijloace de productie plus capital variabil. Deosebit de important în procesul de dezvoltare a capitalismului şi în procesul de transformare a acestuia în socialism este faptul ca partea care revine capitalului constant (din suma totala a capitalului) creste mai repede decit partea care revine capitalului variabil.
Acumularea capitalului, accelerand inlaturarea muncitorilor de catre masina si creand bogaţie la un pol şi mizerie la celalalt, da nastere si asa-numitei „armate industriale de rezerva”, „excedentului relativ” de muncitori sau „suprapopulatiei capitaliste”, care ia forme extrem de variate si da capitaluluiposibilitatea sa largeasca productia intr-un ritm deosebit de rapid. Acumularea capitalului pe baza capitalismului trebuie deosebita de asa-zisa acumulare primitiva, caracterizata prin despartirea violenta a muncitorului de mijloacele de productie, prin alungarea tăranilor de pe pamanturile lor, prin jefuirea pamanturilor comunale, prin sistemul colonial, al datoriilor publice şi al tarifelor vamale protectioniste etc. „Acumularea primitiva” creeaza la un pol pe proletarul „liber”, iar la celălalt pol pe posesorul de bani, pe capitalist.
Comandă online Karl Marx despre procesul de circulatie al capitalului la 19,99 lei scrisă de B. Zaharescu cu un număr de 126 pagini categorie Economie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Karl Marx despre procesul de circulatie al capitalului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005