Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 24,96 LEI
Autor(i): Steve LeVine
Editura: Niculescu
Colecția: Informare
Anul apariției: 2009
Nr. pagini: 264 pagini
ISBN: 9789737484499
Categorii: Dezvaluiri si documente, Diverse
Noua Rusie se îndreaptă într-o direcÅ£ie periculoasă. încurajată de creÅŸterea puternică a veniturilor din petrol ÅŸi de noua sa recunoaÅŸtere ca putere mondială, Rusia, sub conducerea lui Vladimir Putin s-a reîntors la rădăcinile sale autoritare din vremurile imperialiste, puternic întărite în Era Sovietică. DeÅŸi Rusia are un nou preÅŸedinte, pe Dmitri Medvedev, controlul este deÅ£inut tot de Putin, fapt pentru care orice reformă democratică a ordinii post-sovietice nu are ÅŸanse de reuÅŸită. în cartea sa Labirintul lui Putin, renumitul jurnalist Steve LeVine, care a trăit ÅŸi lucrat mai mult de zece ani ca reporter în fosta Uniune Sovietică, oferă o imagine pătrunzătoare a Rusiei moderne sub conducerea represivă a unui autocrat. LeVine schiÅ£ează dezvoltarea continuă a unei „culturi a morÅ£ii” – de la asasinatele inamicilor statului până la indiferenÅ£a Kremlinului faţă de masacrarea ostaticilor nevinovaÅ£i.
Bazându-se pe interviuri cu martori oculari ÅŸi cu familiile victimelor, LeVine se documentează asupra măcelurilor care au întunecat cele două mandate de preÅŸedinte ale lui Putin, printre care aminteÅŸte atacul terorist asupra unui teatru din Moscova din 2002 – care a dus la gazarea clădirii de către guvern ÅŸi la moartea a mai mult de o sută dintre ostatici – prezentat din noi unghiuri – ÅŸi asasinarea curajoasei reporteriÅ£e de investigaÅ£ie Anna Politkovskaya, împuÅŸcată în liftul clădirii în care locuia chiar înainte de aniversarea lui Putin, un presupus „cadou” pentru preÅŸedinte de la suporterii săi. Cartea se încheie cu o poveste ÅŸocantă, care a făcut înconjurul lumii – moartea, în 2006, a trădătorului Alexander Litvinenko la Londra – prezentată într-o lumină cu totul nouă. LeVine merge pe urmele acestui fost spion KGB, acum disident, până în momentul în care este otrăvit cu poloniu 210, un izotop radioactiv. Autorul ia o serie rară de interviuri unui trădător KGB, care a fost aproape omorât în circumstanÅ£e similare cu cincisprezece ani în urmă. Prin cercetarea exhaustivă a lui LeVine, avem ÅŸansa să cunoaÅŸtem victimele reale, nu doar niÅŸte nume apărute în presă.
TotuÅŸi, Labirintul lui Putin este mai mult decât o prezentare minuÅ£ioasă, lucrarea căpătând un aspect biografic. Este o carte meditativă, ce examinează chestiunea descumpănitoare a milioanelor de ruÅŸi care încearcă, de fiecare dată, să supravieÅ£uiască violenÅ£elor. Cartea încearcă să redea preÅ£ul pe care îl au de plătit oamenii obiÅŸnuiÅ£i prinÅŸi în acest labirint letal, deÅŸi se bucură de un standard de viaţă tot mai ridicat. Aceasta evaluează de asemenea răcirea relaÅ£iilor cu Occidentul ÅŸi prezintă forÅ£ele angajate în această nouă ÅŸi gravă confruntare.
Steve LeVine este redactorul-ÅŸef al ÅŸtirilor externe pentru cotidianul Business Week ÅŸi locuieÅŸte în Washington D.C. Timp de 18 ani a fost corespondent străin în Uniunea Sovietică, Pakistan ÅŸi Filipine, pentru prestigioasele cotidiane The Wall Street Journal, The New York Times, Newsweek, Financial Times ÅŸi alte publicaÅ£ii. A mai scris The Oil and the Glory: The Pursuit of Empire and Fortune on the Caspian Sea (Petrolul si Gloria: în căutarea averii ÅŸi imperiului la Marea Caspică).
Noua Rusie se îndreaptă într-o direcţie periculoasă. Incurajată de creşterea puternică a veniturilor din petrol şi de noua sa recunoaştere ca putere mondială, Rusia, sub conducerea lui Vladimir Putin s-a reîntors la rădăcinile sale autoritare din vremurile imperialiste, puternic întărite în Era Sovietică. Deşi Rusia are un nou preşedinte, pe Dmitri Medvedev, controlul este deţinut tot de Putin, fapt pentru care orice reformă democratică a ordinii post-sovietice nu are şanse de reuşită. în cartea sa Labirintul lui Putin, renumitul jurnalist Steve LeVine, care a trăit şi lucrat mai mult de zece ani ca reporter în fosta Uniune Sovietică, oferă o imagine pătrunzătoare a Rusiei moderne sub conducerea represivă a unui autocrat. LeVine schiţează dezvoltarea continuă a unei „culturi a morţii” – de la asasinatele inamicilor statului până la indiferenţa Kremlinului faţă de masacrarea ostaticilor nevinovaţi.
Bazându-se pe interviuri cu martori oculari şi cu familiile victimelor, LeVine se documentează asupra măcelurilor care au întunecat cele două mandate de preşedinte ale lui Putin, printre care aminteşte atacul terorist asupra unui teatru din Moscova din 2002 – care a dus la gazarea clădirii de către guvern şi la moartea a mai mult de o sută dintre ostatici – prezentat din noi unghiuri – şi asasinarea curajoasei reporteriţe de investigaţie Anna Politkovskaya, împuşcată în liftul clădirii în care locuia chiar înainte de aniversarea lui Putin, un presupus „cadou” pentru preşedinte de la suporterii săi. Cartea se încheie cu o poveste şocantă, care a făcut înconjurul lumii – moartea, în 2006, a trădătorului Alexander Litvinenko la Londra – prezentată într-o lumină cu totul nouă. LeVine merge pe urmele acestui fost spion KGB, acum disident, până în momentul în care este otrăvit cu poloniu 210, un izotop radioactiv. Autorul ia o serie rară de interviuri unui trădător KGB, care a fost aproape omorât în circumstanţe similare cu cincisprezece ani în urmă. Prin cercetarea exhaustivă a lui LeVine, avem şansa să cunoaştem victimele reale, nu doar nişte nume apărute în presă.
Totuşi, Labirintul lui Putin este mai mult decât o prezentare minuţioasă, lucrarea căpătând un aspect biografic. Este o carte meditativă, ce examinează chestiunea descumpănitoare a milioanelor de ruşi care încearcă, de fiecare dată, să supravieţuiască violenţelor. Cartea încearcă să redea preţul pe care îl au de plătit oamenii obişnuiţi prinşi în acest labirint letal, deşi se bucură de un standard de viaţă tot mai ridicat. Aceasta evaluează de asemenea răcirea relaţiilor cu Occidentul şi prezintă forţele angajate în această nouă şi gravă confruntare.
Steve LeVine este redactorul-şef al ştirilor externe pentru cotidianul Business Week şi locuieşte în Washington D.C. Timp de 18 ani a fost corespondent străin în Uniunea Sovietică, Pakistan şi Filipine, pentru prestigioasele cotidiane The Wall Street Journal, The New York Times, Newsweek, Financial Times şi alte publicaţii. A mai scris The Oil and the Glory: The Pursuit of Empire and Fortune on the Caspian Sea (Petrolul si Gloria: în căutarea averii şi imperiului la Marea Caspică).
Comandă online Labirintul lui Putin la 24,96 lei scrisă de Steve LeVine, tiparită la editura Niculescu face parte din colecția Informare. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Labirintul lui Putin nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Ghidul Uniunii Europene
Niculescu
Jose Echkenazi
9789737483454
160 pagini
An: 2008
Codul Zambaccian 2. Termo-panem et circenses
Niculescu
Adrian Nastase
9789737483867
352 pagini
An: 2008
Obama. O biografie
Niculescu
Garen Thomas
9789737484079
224 pagini
An: 2008
Derularea tranzactiilor comerciale intra si extracomunitare dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana
Niculescu
Mihai Sebea, Valeriu Potecea, Andrei Dobrescu
9789737483447
256 pagini
An: 2008
China moderna
Niculescu
MICHAEL LYNCH
9789737484055
216 pagini
An: 2009
Viata sexuala a presedintilor americani
Niculescu
Nigel Cawthorne
328 pagini
An: 2009
Strategia Revansei
Politica
Ernst Henry
65 pagini
An: 1961
Zece ani rai
Rao Books
Mugur Ciuvica
282 pagini
An: 2015
The Three Trillion Dollar War - The True Cost of the Iraq Conflict
W.W.Norton and Company
Joseph E. Stiglitz, Linda J. Bilmes
9780393334173
357 pagini
An: 2008
Adevarata fata a lui Traian Basescu
Jurnalul National
Marius Oprea
188 pagini
An: 2012
Sa nu ne temem de apa
Sport-Turism
Mircea Olaru
138 pagini
An: 1988
Nu pot sa uit
Didactica si Pedagogica
Mihnea Moisescu
106 pagini
An: 1977
Studii de sah
Sport-Turism
Emilian Dobrescu
198 pagini
An: 1984
Contributii la cunoasterea istoriei colegiului national Fratii Buzesti (1882-2005), Volumul al IV-lea
MJM
Adrian Butoi, Nicusor Stanciu
656 pagini
An: 2005
Sfaturi pentru gospodine
Gutinul
158 pagini
An: 1993