Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 131,99 LEI
Autor(i): Ann Vernon
Editura: Romanian Psychological Testing Services
Anul apariției: 1998
Nr. pagini: 267 pagini
ISBN: 9789731816258
Categorii: Ghiduri profesori, Învățamânt - Educație, Metodica si ghiduri pentru profesori, Carte Școlară, Carte nefolosită, Pedagogie / Metodica / Management scolar
Acest volum din Programul PAŞAPORT PENTRU SUCCES oferă educatorilor şi profesioniştilor o curriculă comprehensivă pentru a ajuta adolescenţii să înveţe concepte pozitive legate de sănătatea mentală şi să navigheze printre problemele situaţionale şi de dezvoltare. Această carte prezintă 64 de activităţi testate, pentru copiii din clasele IX-XII. Aceste activităţi sunt concepute nu doar pentru a-i învăţa pe copii ce este normal, ci şi pentru a-i ajuta să înveţe strategii eficiente de confruntare cu problemele caracteristice grupului lor de vârstă. Organizate pe clase, aceste activităţi acoperă 4 domenii: Dezvoltare personală, Dezvoltare Emoţională, Dezvoltare Socială şi Dezvoltare Cognitivă.
în timpul adolescenţei mijlocii, cuprinsă între 15 şi 18 ani, adolescenţii au o nevoie tot mai mare de independenţă. în general, intensitatea transformărilor emoţionale din perioada adolescenţei timpurii s-a mai redus, în funcţie de vârsta la care fiecare tânăr a intrat în pubertate. Mai mult, la această vârstă este posibil ca adolescenţii să-şi fi dezvoltat abilităţi de gândire abstractă, ceea ce le permite utilizarea unui raţionament mai eficient şi a unor abilităţi de rezolvare de probleme mai bune. Totuşi, aceste abilităţi cognitive depind şi de nivelul individual de dezvoltare. în timpul acestei perioade, adolescenţii au mai puţină încredere în ei decât le place să recunoască. îşi pot susţine încrederea în ei prin rebeliune şi sfidare, de obicei acestea fiind direct corelate cu dorinţa lor de a dovedi că sunt independenţi. Aceasta este o etapă în care adolescenţii încearcă roluri de adult. Pe lângă obţinerea unei identităţi unice şi integrate, adolescentul trebuie să mai achiziţioneze un nou statut în familie, deoarece relaţiile cu părinţii iau o altă formă, şi trebuie să treacă la o poziţie mai autonomă în relaţie cu întreaga lume, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea carierei. Relaţiile cu prietenii se schimbă şi ele deoarece adolescenţii devin mai siguri pe ei şi nu mai simt nevoia să fie copii la indigo ale prietenilor lor, aşa cum era în perioada adolescenţei timpurii. Prietenii continuă să fie o sursă importantă de dezvoltare a identităţii şi a valorilor şi adolescenţii încep să aibă tot mai multe prietenii intime cu persoane de acelaşi sex sau cu persoane de sex opus. După cum s-a menţionat anterior, în această perioadă adolescenţii sunt mai puţin volatili, mai puţin egocentrici şi tot mai capabili să gândească abstract. în general, ei sunt mai introspectivi iar procesele lor cognitive sunt mai flexibile. Probabilitatea de a gândi în termeni alb/ negru a scăzut şi au o capacitate sporită de a observa complexitatea situaţiilor, ceea ce are un impact pozitiv asupra abilităţilor de rezolvare a problemelor. Toţi factorii menţionaţi sunt cruciali în această perioadă în care adolescenţii încep să ia decizii importante legate de viitorul lor şi se confruntă cu dileme morale complexe.
Activităţile sunt secvenţiale şi dacă sunt utilizate împreună cu volumele adiacente, pentru nivelul primar şi pentru gimnaziu, oferă o curriculă developmentală comprehensivă pentru clasele I-XII. Fiecare activitate conţine câteva informaţii despre perspectiva developmentală, obiectivele specifice, o lecţie pas cu pas şi întrebări de conţinut şi de personalizare. întrebările de conţinut sunt direct legate de conţinutul activităţilor stimul şi au rolul de a asigura dobândirea conceptelor şi procesarea activităţilor. întrebările de personalizare încurajează adolescenţii să aplice aceste concepte în viaţa lor. Aceste întrebări fac transferul de la insightul intelectual privind conceptele învăţate la integrarea acestora în viaţa reală. în centrul fiecărei activităţi se află o procedură-stimul creativă, adecvată din punct de vedere developmental, care se pliază pe obiective şi oferă oportunitatea ca adolescenţii să înveţe mai mult despre problemele developmentale tipice la această vârstă, precum şi să stăpânească abilităţile de a se confrunta cu problemele respective. La sfârşitul fiecărei lecţii există o activitate de follow-up, care întăreşte conceptele printr-o varietate de modalităţi, inclusiv prin practicarea abilităţilor.
Comandă online Pasaport pentru succes - Clasele IX-XII la 131,99 lei scrisă de Ann Vernon, tiparită la editura Romanian Psychological Testing Services în anul 1998. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Pasaport pentru succes - Clasele IX-XII nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Metodica predarii fizicii in scoala generala de 8 ani
Didactica si Pedagogica
356 pagini
An: 1964
Practica manageriala in invatamantul superior
Univers Enciclopedic
Stefan Buzarnescu
430 pagini
An: 2004
25 Ani de Invatamint superior Agronomic la Craiova (1948-1973)
Craiova
Universitatea din Craiova, Ministerul Educatiei si Invatamantului
142 pagini
An: 1973
Culegere de teme pentru educatia cetateneasca. Clasa a VII-a. Pentru uzul profesorilor
Didactica si Pedagogica
104 pagini
An: 1961
Statutul personalului didactic - Text reactualizat
Tribuna Invatamantului
Stefan Militaru
128 pagini
An: 206
Testarea standardizată în educaţie
Humanitas
Dragos Iliescu
9789735081492
288 pagini
An: 2023
Reflexiones, ideas y consejos para la docencia de ELE : claves para una práctica efectiva
Presa Universitara Clujeana
Luminiţa Felicia Tunsoiu, Sandra Iglesia, Isabel Gilbert
9786063718236
132 pagini
An: 2023
Instruirea în învăţare şi în desfăşurarea procesului didactic
Universitara
Mona Bădoi-Hammami
9786062815844
198 pagini
An: 2023
Didactica domeniului Limba si comunicare. Invatamant prescolar
Polirom
Angelica Hobjila
9789734692903
544 pagini
An: 2023
Învăţarea prin activităţi de grup
Didactica Publishing House
Ion Albulescu, Horatiu Catalano, coord.: Ion Albulescu
9786060485131
332 pagini
An: 2022
Caiet de Informare Matematica Nr. 2, Volumul II/1973
Bucuresti
Centrul de Informare si Documentare al Invatamintului
220 pagini
An: 1973
Comentarii matematice - Cum ne pregatim pentru sustinerea examenelor?
Politehnica
Constantin Udriste, Oltin Dogaru
199 pagini
An: 1995
Dimensiuni sociale si aspecte institutionale ale educatiei
Sitech
Irina Maciuc
150 pagini
An: 2000
Aspecte de pedagogie si metodica aplicabile in domeniul ordine si siguranta publica
Sitech
Catalin Enuta
154 pagini
An: 2018
Metodica predarii fizicii in scoala generala de 8 ani
Didactica si Pedagogica
356 pagini
An: 1964