Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 119,99 LEI
Autor(i): Ann Vernon
Editura: Romanian Psychological Testing Services
Anul apariției: 1998
Nr. pagini: 220 pagini
ISBN: 9789731816241
Categorii: Ghiduri profesori, Învățamânt - Educație, Metodica si ghiduri pentru profesori, Carte Școlară, Carte nefolosită, Pedagogie / Metodica / Management scolar
Acest volum din Programul Paşaport pentru Succes oferă educatorilor şi profesioniştilor o curriculă comprehensivă pentru a ajuta adolescenţii să înveţe concepte pozitive legate de sănătatea mentală şi să navigheze printre problemele situaţionale şi de dezvoltare. Această carte prezintă 60 de activităţi testate, pentru copiii din clasele V-VIII. Aceste activităţi sunt concepute nu doar pentru a-i învăţa pe copii ce este normal, ci şi pentru a-i ajuta să înveţe strategii eficiente de confruntare cu problemele caracteristice grupului lor de vârstă. Organizate pe clase, aceste activităţi acoperă 4 domenii: Dezvoltare personală, Dezvoltare Emoţională, Dezvoltare Socială şi Dezvoltare Cognitivă.
Adolescenţa timpurie începe pentru fete la vârsta de 11 ani şi ţine până pe la 14 ani. Pentru băieţi începe ceva mai târziu şi durează mai mult. în afara perioadei dintre naştere şi vârsta de 2 ani, în adolescenţa timpurie au loc mai multe schimbări decât în orice alt stadiu de dezvoltare. Această perioadă este caracterizată de fluctuaţii rapide de dispoziţie, iar acest dezechilibru emoţional este acompaniat de egocentrism, schimbări pubertale şi o nevoie crescută de independenţă. Această luptă pentru autonomie este acompaniată de emoţii ambivalente. Pe măsură ce încep să treacă treptat de la gândirea concretă la gândirea formală (abstractă) adolescenţii experienţiază o pierdere a controlului. Ei pot supracompensa vulnerabilitatea prin comportamente foarte defensive sau temperamentale. Din nefericire, adulţii reacţionează adesea exagerat la aceste manifestări, ceea ce duce la conflicte şi încercări nereuşite de a controla adolescentul. Deşi este uşor de crezut că aceste comportamente denotă ceva real, practicienii şi educatorii care lucrează cu adolescenţi trebuie să conştientizeze că, datorită schimbărilor dramatice care au loc, aceştia sunt foarte confuzi, dar consideră că trebuie să-şi ascundă adevăratele emoţii deoarece se simt nesiguri şi vulnerabili. în timpul acestei perioade de dezvoltare adolescenţii consideră că ei ştiu tot şi interpretează tentativele de control al comportamentului lor ca ameninţări la adresa nevoii de independenţă. Ei reacţionează exagerat şi, deoarece pentru ei timpul înseamnă aici şi acum, pot deveni uşor compleşiţi şi descurajaţi şi se pot comporta impulsiv. Deoarece nu se gândesc prea mult, nu este deloc neobişnuit ca ei să reacţioneze la situaţii negative prin comportamente auto-vătămătoare, care pot avea consecinţe pe termen lung. Pe lângă aceste tendinţe există şi nevoia de afiliere la grup şi probleme referitoare la relaţiile de prietenie şi presiunea prietenilor. Adolescenţa timpurie poate fi o perioadă foarte dificilă. Deşi cei mai mulţi adolescenţi trec prin această fază fără a avea dificultăţi extreme, este normal ca ei să experienţieze modificări emoţionale, care îi afectează pe fiecare în moduri diferite. Deoarece abilităţile de gândire abstractă nu sunt bine dezvoltate în această fază, este posibil ca acum să apară cele mai multe probleme.
Activităţile sunt secvenţiale şi dacă sunt utilizate împreună cu volumele adiacente, pentru nivelul primar şi pentru liceu, oferă o curriculă developmentală comprehensivă pentru clasele I-XII. Fiecare activitate conţine câteva informaţii despre perspectiva developmentală, obiectivele specifice, o lecţie pas cu pas şi întrebări de conţinut şi de personalizare. întrebările de conţinut sunt direct legate de conţinutul activităţilor stimul şi au rolul de a asigura dobândirea conceptelor şi procesarea activităţilor. întrebările de personalizare încurajează adolescenţii să aplice aceste concepte în viaţa lor. Aceste întrebări fac transferul de la insightul intelectual privind conceptele învăţate la integrarea acestora în viaţa reală. în centrul fiecărei activităţi se află o procedură-stimul creativă, adecvată din punct de vedere developmental, care se pliază pe obiective şi oferă oportunitatea ca adolescenţii să înveţe mai mult despre problemele developmentale tipice la această vârstă, precum şi să stăpânească abilităţile de a se confrunta cu problemele respective. La sfârşitul fiecărei lecţii există o activitate de follow-up, care întăreşte conceptele printr-o varietate de modalităţi, inclusiv prin practicarea abilităţilor.
Comandă online Pasaport pentru succes - clasele VI-VIII la 119,99 lei scrisă de Ann Vernon, tiparită la editura Romanian Psychological Testing Services în anul 1998. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Pasaport pentru succes - clasele VI-VIII nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Metodica predarii fizicii in scoala generala de 8 ani
Didactica si Pedagogica
356 pagini
An: 1964
Practica manageriala in invatamantul superior
Univers Enciclopedic
Stefan Buzarnescu
430 pagini
An: 2004
25 Ani de Invatamint superior Agronomic la Craiova (1948-1973)
Craiova
Universitatea din Craiova, Ministerul Educatiei si Invatamantului
142 pagini
An: 1973
Culegere de teme pentru educatia cetateneasca. Clasa a VII-a. Pentru uzul profesorilor
Didactica si Pedagogica
104 pagini
An: 1961
Statutul personalului didactic - Text reactualizat
Tribuna Invatamantului
Stefan Militaru
128 pagini
An: 206
Jocul didactic - Activitate complexă de învăţare
Pro Universitaria
Oana-Roxana Şargu
9786062618582
90 pagini
An: 2024
Reflexiones, ideas y consejos para la docencia de ELE : claves para una práctica efectiva
Presa Universitara Clujeana
Luminiţa Felicia Tunsoiu, Sandra Iglesia, Isabel Gilbert
9786063718236
132 pagini
An: 2023
Instruirea în învăţare şi în desfăşurarea procesului didactic
Universitara
Mona Bădoi-Hammami
9786062815844
198 pagini
An: 2023
Didactica domeniului Limba si comunicare. Invatamant prescolar
Polirom
Angelica Hobjila
9789734692903
544 pagini
An: 2023
Învăţarea prin activităţi de grup
Didactica Publishing House
Ion Albulescu, Horatiu Catalano, coord.: Ion Albulescu
9786060485131
332 pagini
An: 2022
Caiet de Informare Matematica Nr. 2, Volumul II/1973
Bucuresti
Centrul de Informare si Documentare al Invatamintului
220 pagini
An: 1973
Anuarul Scoalei de ucenici si ucenite industriale ale Municipiului Timisoara I, (Cetate) - Pe anul scolar 1935
Timisoara
Iuliu Vulpe
105 pagini
An: 1937
Comentarii matematice - Cum ne pregatim pentru sustinerea examenelor?
Politehnica
Constantin Udriste, Oltin Dogaru
199 pagini
An: 1995
Dimensiuni sociale si aspecte institutionale ale educatiei
Sitech
Irina Maciuc
150 pagini
An: 2000
Aspecte de pedagogie si metodica aplicabile in domeniul ordine si siguranta publica
Sitech
Catalin Enuta
154 pagini
An: 2018