Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 89,00 LEI
Autor(i): Karl Marx
Editura: Alexandria Publishing House
Anul apariției: 2009
Tip copertă: tare
ISBN: 9786069203804
Categorii: Economie politica, Economie
Capitalul lui Karl Marx, o carte disparuta din librariile romanesti in ultimii 30 de ani. O carte care ofera raspunsuri la multe din intrebarile care ne framanta: Cum am ajuns aici? De ce? Ce se poate intampla? Este cartea care ocupa primele locuri in vanzarile din Germania in ultimii 2 ani.
[...]Economia politica de pana acum ne invata ca munca este izvorul tuturor avutiilor si masura tuturor valorilor, asa incat doua obiecte pentru a caror producere s-a cheltuit acelasi timp de munca au aceeasi valoare, si, dat fiind ca in general numai valorile egale pot fi schimbate intre ele, aceste obiecte pot fi schimbate intre ele. Dar in acelasi timp, ea ne invata ca exista un fel de munca acumulata, pe care o denumeste capital; ca datorita valorilor pe care le contine, acest capital sporeste insutit si inmiit productivitatea muncii vii, pretinzand pentru aceasta o anumita retributie numita profit sau castig. Dupa cum stim cu totii, in realitate lucrurile se petrec in asa fel, incat profiturile muncii moarte, acumulate, devin din ce in ce mai masive, capitalurile capitalistilor devin din ce in ce mai colosale, in timp ce salariul muncii vii devine din ce in ce mai mic, iar masa muncitorilor care traiesc exclusiv din salariu devine din ce in ce mai numeroasa si mai saraca. Cum poate fi rezolvata aceasta contradictie? Cum poate sa ramana un profit pentru capitalist daca muncitorul primeste in schimbul muncii pe care el o incorporeaza in produsul sau intreaga valoare? Si, din moment ce se schimba intre ele numai valori egale, asa ar si trebui sa se petreaca lucrurile in cazul de fata. Pe de alta parte, cum pot fi schimbate valori egale, cum poate sa primeasca muncitorul intreaga valoare a produsului sau daca, asa cum recunosc multi economisti, acest produs se imparte intre el si capitalist? Economia politica de pana acum sta dezorientata in fata acestei contradictii, scriind sau bolborosind fraze confuze care nu spun nimic. Nici criticii socialisti de pana acum ai economiei politice n-au fost in stare sa faca altceva decat sa releve aceasta contradictie; dar nici unul dintre ei n-a rezolvat-o si abia acum, in sfarsit, Marx a analizat procesul de formare a acestui profit pana la originile lui, clarificand in acest fel totul. [...]
Friedrich Engels
["Demokratiches Wochenblatt" nr. 12 din 21 martie 1868]
Comandă online Capitalul - Critica economiei politice (vol I cartea I-a) la 89,00 lei scrisă de Karl Marx, tiparită la editura Alexandria Publishing House în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Capitalul - Critica economiei politice (vol I cartea I-a) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Despre arta, Volumul I
Politica
Karl Marx, Friedrich Engels
630 pagini
An: 1966
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Modelul in stiintele economice
Politica
T. Schatteles
246 pagini
An: 1967
Capitalismul contemporan si categoriile economice
Politica
Tudorel Postolache
282 pagini
An: 1988
Economie politica, Volumul al II-lea, Macroecoomie, Mondoeconomie
Fundatiei Romania de Maine
376 pagini
An: 2009
Economia Politica. Curs pentru invatamintul economic superior - pentru uz intern
Didactica si Pedagogica
Ministerul Invatamantului
580 pagini
An: 1963
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Ghid de investitii personale, Editia a II-a
kmarket
Eugen Voicu
238 pagini
An: 2005
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993