Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 98,00 LEI
Autor(i): Daniel Goleman
Editura: Curtea Veche
Colecția: Seria Daniel Goleman
Anul apariției: 2008
Categorii: Psihologie motivationala, Psihologie
Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia şi societatea.
Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului şi comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenţã. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care mãsoarã inteligenţa umanã înnãscutã şi care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vieţii. O asemenea înţelegere nu explicã, de pildã, situaţiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.
De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal şi inteligenţei sentimentelor. Inteligenţa emoţionalã (EQ) presupune în primul rând conştientizare de sine, autodisciplinã şi empatie. Ea dã seama de felul în care ne controlãm impulsurile şi sentimentele. Vestea bunã este faptul cã inteligenţa emoţionalã poate fi îmbunãtãţitã. Deşi copilãria este extrem de importantã în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale, ea poate fi îmbunãtãţitã şi cultivatã inclusiv la vârsta adultã.La zece ani de la apariţia primei ediţii în limba englezã, studiul inteligenţei emoţionale a cãpãtat proporţiile unui domeniu ştiinţific autonom în slujba cãruia lucreazã un numãr impresionant de cercetãtori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astãzi inteligenţa emoţionalã se predã în şcoli şi universitãţi, competenţele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carierã, iar programele de educaţie pe baza sa au devenit punctul de plecare în politicile sociale de prevenire a îmbolnãvirilor sau criminalitãţii. Toate acestea au început în urmã cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenţa emoţionalã.
Cum ar arăta viaţa noastră, dacă instituţiile în care lucrăm ar fi con-duse de lideri care ne inspiră? Cum ar fi şcolile în care învaţă copiii noştri, dacă profesorii ar pune accent pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale? Şi ce s-ar întâmpla, dacă ne-am folosi cu inteligenţă emoţiile în familie şi în comunitate?
în paginile cărţii de faţă se regăsesc experienţele multor lideri cu o inteligenţă emoţională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieşit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inte-ligenţă emoţională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienţi? De unde îşi trage forţa lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivităţii, performanţei şi relaţiilor interumane?
Iar răspunsurile sunt esenţiale, pentru că dimensiunea emoţională a activităţii de conducere – uneori invizibilă, alteori ignorată – determină cât de bine vor funcţiona toate celelalte aspecte organizationale. Altfel spus, acţiunile liderilor şi stările lor de spirit au un impact covârşitor asupra celor pe care îi îndrumă.
Conducerea bazată pe inteligenţă emoţională inspiră şi stimulează pasiunea şi entuziasmul; de asemenea, susţine motivaţia şi devotamentul. Cei care şi-au dezvoltat abilităţile emoţionale au început să se cunoască mai bine, să manifeste mai multă empatie, să dea dovadă de mai multă stăpânire de sine şi să beneficieze de relaţii interumane mai armonioase. în final se dovedeşte că maniera în care relaţionăm cu noi înşine şi cu ceilalţi, numită de Daniel Goleman „inteligenţă emoţională“, garantează reuşita în viaţă într-o măsură mai mare decât acumularea de titluri şi diplome.
Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane. Studiul său ne explică cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflăm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macină familia şi societatea.
Reacţiile pe care le avem faţă de ceilalţi, ca şi ale lor faţă de noi, au un impact biologic mult mai extins decât ne închipuim. Este vorba de declanşarea unor cascade de hormoni care ne reglează întregul organism, de la inimă până la sistemul imunitar, determinând relaţiile bune să acţioneze ca nişte vitamine, iar pe cele proaste ca nişte otrăvuri. Ne putem „molipsi” de emoţiile celorlalţi oameni tot aşa cum luăm o gripă, iar, pe de altă parte, consecinţele izolării sau cele ale unui stres social intens ne pot scurta viaţa.
în Inteligenţa socială (SQ), Daniel Goleman explică surprinzătoarea corectitudine a primelor impresii, fundamentul charismei şi forţa emoţională, complexitatea atracţiei sexuale şi sesizarea minciunilor. El descrie „partea întunecată“ a inteligenţei sociale, de la narcisism la machiavelism şi psihopatie. Ne mai vorbeşte despre uimitoarea noastră capacitate de a fi vizionari, ca şi despre tragedia celor care, asemenea copiilor autişti, au un acces redus la raţiune. Iar mesajul distinct al acestei cărţi este următorul: noi, oamenii, avem o predilecţie înnăscută către empatie, cooperare şi altruism, astfel încât putem dezvolta o inteligenţă socială prin care să ne hrănim aceste calităţi nepreţuite.
Comandă online Pachet promotional Daniel Goleman - 1. Inteligenta emotionala - editia a III-a; 2. Inteligenta emotionala in Leadership; 3. Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane la 98,00 lei scrisă de Daniel Goleman, tiparită la editura Curtea Veche face parte din colecția Seria Daniel Goleman. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Pachet promotional Daniel Goleman - 1. Inteligenta emotionala - editia a III-a; 2. Inteligenta emotionala in Leadership; 3. Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Inteligența socială
Curtea Veche
Daniel Goleman, Ileana Achim
9786064400925
576 pagini
An: 2018
Inteligenta ecologica. Cunoaste costul ascuns al fiecarui produs cumparat si cum influenteaza acesta lumea in
Curtea Veche
Daniel Goleman
9786064406989
248 pagini
An: 2020
Emoțiile distructive
Curtea Veche
Daniel Goleman
9786065885752
568 pagini
An: 2013
Inteligența emoțională în leadership
Curtea Veche
Daniel Goleman, Richard Boyatzis, ANNIE MCKEE
9786064401656
390 pagini
An: 2019
Ce înseamnă să fii un lider bun
Curtea Veche
Daniel Goleman
9786065889149
208 pagini
An: 2017
Emoțiile distructive
Curtea Veche
Daniel Goleman
9786065885752
568 pagini
An: 2013
Pasi catre tine insuti. Puterea frumusetii interioare
Dharana
Maria Timuc
398 pagini
An: 2015
Ai grija de sanatatea ta mentala
Niculescu
Alice James & Louie Stowell
270 pagini
An: 2022
Ce fel de partener esti? 5 profiluri psihologice pentru a iubi si a fi iubit
Niculescu
Veronique Kohn
220 pagini
An: 2021
Copilul tau. Parintii tai. Tu. Povestea adevarata a unei mame obisnuite
Univers
Ioana Chicet-Macoveiciuc
358 pagini
An: 2021
AVANTAJUL DE A AVEA DOUĂ SECUNDE ÎN AVANS. CUM SĂ REUŞIM ANTICIPÂND VIITORUL
Paralela 45
RANADIVE, Vivek, MANEY, Kevin, RANADIVE Vivek
9789734714469
256 pagini
An: 2012
Din psihologia poporului roman
Albatros
D. Draghicescu
480 pagini
An: 1996
Psihologia interculturala. Im pactul determinarilor culturale asupra fenomenelor psihosociale
Universităţii de Vest
282 pagini
An: 2006
Jung
Humanitas
Anthony Stevens
190 pagini
An: 1996
Tipuri psihologice
Humanitas
C. G. Jung
540 pagini
An: 1997
Lavinia
Horion
Mariana Tatomir
114 pagini
An: 1998