Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  25,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Dezbateri contemporane

Anul apariției: 2006

Nr. pagini: 356 pagini

ISBN: 9736113833

Categorii: Politică

Cuprins

- Libertatea in epoca premoderna;
- Inceputurile liberalismului modern: Locke si Montesquieu;
- Liberalismul in Statele Unite;
- "Revolutia Conservatoare" din anii '80;
- Piata si planificare;
- Liberalism si democratie.

Descriere

Format 1/16 (54x84)

Trebuie sa recunosc: lectura acestei carti m-a interesat si mi-a prilejuit multe satisfactii. Ea umple un gol in literatura politica romaneasca si sper ca un numar cat mai mare de cititori sa beneficieze de pe urma ei, data fiind lipsa de cultura politica de la noi chiar si in randul politicienilor profesionisti. Dincolo de aceasta, ea poate fi considerata si un eseu de antropologie culturala.

Acad. Constantin BALACEANU-STOLNICI

Una din cele mai framintate idei in vremurile noastre este aceea de liberalism, care este discutata in academii si universitati, in mediile de formare si in cafenele, in cartile serioase si lucrari de taraba. Este vorba de un concept care a preocupat sub diferite forme elitele inca din Antichitate. De aceea o analiza a liberalismului intr-o lucrare de sinteza precum cea a lui Gabriel Mursa este mai mult decit bine venita, mai ales ca este bazata pe o bibliografie de 158 de titluri cuprinzind autori prestigiosi din Antichitate pina astazi. Deosebit de meritoriu mi s-a parut faptul ca autorul incepe printr-un competent si nuantant demers istoric, trecind in revista modul cum regasim reflectata ideea de liberalism (si libertate) in gindirea europeana din Antichitatea greaca, trecind prin Evul Mediu pina la dezvoltarea si cizelarea ei in ultimele doua secole, incepind cu Hobbes, Locke si Montesquieu.

Nu exista, probabil, un pasaj mai frumos care sa concentreze prin citeva cuvinte idealul de guvernare impartasit de spiritele liberale decit cel scris de Tocqueville in Despre democratie in America: "principalul obiectiv al unui guvern bun a fost intotdeauna acela de a-i face din ce in ce mai mult pe cetateni sa nu mai aiba nevoie de ajutorul lui. Acest lucru este mult mai folositor decit ajutorul insusi".


Comandă online Liberalismul la 25,00 lei scrisă de MURSA Gabriel, tiparită la editura Institutul European face parte din colecția Dezbateri contemporane. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Liberalismul nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.