Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 15,00 LEI
Autor(i): Ion-Justin Constantinescu , Pompiliu-Mihai Constantinescu
Editura: Sigma
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 152 pagini
Categorii: Beletristică și critică
Aceasta lucrare isi propune, asa cum sugereaza titlul, sa imbogateasca datele biobibliografice referitoare la Pompiliu Constantinescu.
Pentru prima parte a lucrarii s-a apelat, ca si in cazul capitolului "Iconografie", la documentele familiei detinute de Vasilica Constantinescu, mama criticului, si de Mircea Constantinescu, fratele mai mic al criticului.
Am considerat ca partea de critica literara a lucrarii sa contina un capitol dedicat unui aspect mai putin cunoscut, si anume, contributia lui Pompiliu Constantinescu la impunerea romanului modern, de analiza psihologica, fiind unul dintre primii teoreticieni si sustinatori ai acestui roman.
Daca exista unele inconsecvente si neimpliniri documentare, acestea se datoreaza plecarii premature si nedrepte dintre noi a lui Ion-Justin Constantinescu, nepotul de frate al criticului caruia i se datoreaza initiativa acestei lucrari si documentarea ei.
Comandă online Contributii biobibliografice si critice - Pompiliu Constantinescu la 15,00 lei scrisă de Ion-Justin Constantinescu , Pompiliu-Mihai Constantinescu, tiparită la editura Sigma în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Contributii biobibliografice si critice - Pompiliu Constantinescu nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Poeti olteni (1944-1980)
Scrisul Romanesc
Ion-Justin Constantinescu
348 pagini
An: 1982
Imparul
Universitaria Craiova
Pompiliu-Mihai Constantinescu
60 pagini
An: 2000
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000