Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 70,00 LEI
Curand dupa descoperirea sa care a avut loc la începutul anilor 1960 efectul laser a fost aplicat in mai multe domenii de activitate, cum ar fi de exemplu in: fizica, industrie, medicina, chimie, biologie, armata etc., continuand sa prezinte mari perspective.
Imbinarea armonioasa a proprietatilor specifice ale radiatiilor laser, ca de exemplu: coerenta spatiala si temporala, monocromaticitatea ridicata, intensitatea si stralucirea spectrala mare, statistica Poisson a fotonilor, focalizarea cvasipunctuala si durata ultrascurta a pulsurilor de lumina, ofera noi solutii unor probleme fundamentale ale stiintelor naturii si dezvoltarii unor tehnologii noi, cu un pronuntat caracter electro-fizic, care sunt nepoluante, în locul celor mecano-chimice, scopul final fiind obtinerea unor produse mai ieftine si calitativ superioare celor existente.
Materialul prezentat in lucrare este structurat în trei capitole si trei anexe. In primul capitol sunt prezentate principiile de baza ale constructiei si functionarii laserelor, ecuatiile ratelor pentru campul optic si pentru populatiile nivelelor implicate in tranzitii, mecanismele de excitare a dispozitivelor laser, rezonatorii optici, dinamica proceselor laser, functionarea laserelor in regim de comutare a pierderilor cavitatii (Q-switch) si respectiv de cuplare a modurilor (mode-locking), proprietatile radiatiei laser si câteva tipuri de lasere si amplificatori laser.
Producerea fibrelor optice si a ghidurilor optice de unda, propagarea luminii prin acestea, caracterizarea dispozitivelor ghidate pasive si active prin metode nedistructive, (masurarea castigului si pierderilor, campului apropiat, spectrelor de absorbtie si fluorescenta etc.) sunt analizate în cadrul capitolului doi al cartii. De asemenea, sunt prezentate principiile de functionare ale laserelor integrate si respectiv ale amplificatorilor laser integrati.
In capitolul al treielea se prezinta câteva aplicatii ale laserelor in: optica neliniara, (absorbtia multifotonica, generarea armonicilor optice de ordinele doi si trei în diferite medii-KDP, semiconductori, gaze, cateva efecte neliniare mai importante, Kerr, Pockels, Raman stimulat etc.), holografie, (producerea hologramelor plane, de volum si in culori) si în telecomunicatiile optice în care se utilizeaza fibre si ghiduri optice de unda.
Cele trei anexe contin deducerea catorva formule (Planck, frecventele de vibratie ale modurilor cavitatii etc.) si metode de rezolvare a ecuatiei Schrödinger (WKB) care sunt des utilizate în lucrare.
O parte din rezultatele mentionate in aceasta lucrare, publicate în diferite reviste de specialitate din tara si strainatate si in proceedings-urile unor conferinte internationale, au fost obtinute de autor în cursul mai multor stagii postdoctorat efectuate în ultimii ani la Institutul Politehnic Torino, Departamentul de Electronica, Italia si la Universitatea Franche-Comté, Laboratorul de Optica P. M. Duffieux, Besançon, Franta.
Lucrarea se adreseaza atat specialistilor in domeniul laserelor, optoelectronicii si al opticii integrate cat si studentlor din anii terminali, celor de la studiile aprofundate, de la facultatile cu profil electronic din institutele politehnice si facultatile de fizica.
Comandă online Lasere la 70,00 lei scrisă de Niculae N. Puscas, tiparită la editura Topform în anul 2007. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Lasere nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Bienala de arhitectura Bucuresti 2006 - Cele mai bune realizari ale arhitectilor romani
Q-Group Proiect
Stefan Lungu
200 pagini
An: 2006
Tratamente termice si termochimice, Volumul I
Universitaria
Radu Cristian Ivanus
190 pagini
An: 2006
Legumicultura (Balasa, Editie 1973)
Didactica si Pedagogica
Mircea Balasa
479 pagini
An: 1973
Mansarda VELUX
Velux Romania
140 pagini
An: 2009
Arhitectura, Nr. 86 - Iulie-August 2010 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
114 pagini
An: 2010