Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 19,90 LEI
Autor(i): Eric Fottorino
Editura: Trei
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 180 pagini
ISBN: 9789737072320
Categorii: Best - seller, Beletristică și critică
Fiu al unui fotograf de platou, Gilles Hector şi-a făcut un obicei din a colinda sălile de cinema din Cartierul Latin, urmărind continuu filme vechi, în căutarea mamei pe care nu a cunoscut-o niciodată. Este convins că a fost actriţă şi a făcut parte din Noul Val al Cinematografiei franceze. Revede constant peliculele tatălui său, încercând să-i ghicească enigmaticul chip dincolo de pre-zenţele vii ale unei Romy Schneider, Anouk Aimée, Catherine Deneuve sau Jeanne Moreau. Într-una din săli o întâlneşte pe Mayliss, o femeie senzuală şi stranie. O relaţie pasională începe să-l mistuie, dorinţa de a-şi găsi mama pierdută şi obsesia de a păstra iubita abia găsită mergând mână în mână. O poveste care surprinde şi captivează pe tot parcursul lecturii, prin faţa cititorului trecând Truffaut, Godard, Chabrol, precum şi filme-cult ale cinematografiei franceze. Născut în 1960 în Franţa, Eric Fottorino este romancier şi jurnalist. A publicat Caresse de rouge (Prix François Mauriac) şi Korsakov (Prix des Libraires, Prix France-Télévisions). Începând din 2008, este directorul cotidianului Le Monde. «Un roman de factură clasică, subtil, seducător. Sărutări de cinema este o carte foarte frumoasă despre iluzii, adulter, iubiri şi disperările în care te aruncă acestea.» Le Point «O poveste plină de farmec despre căutarea de sine, care se desfăşoară într-un Paris încântător.» Le Figaro Littéraire «Fiecare pagină scoate la lumină imagini ancorate în trecut şi ne învăluie cu impresia că noi înşine am trăit într-o altă epocă, aceea în care adevărul a fost pecetluit de secret.» Paris Match
Comandă online sarutari de cinema la 19,90 lei scrisă de Eric Fottorino, tiparită la editura Trei în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul sarutari de cinema nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Inca o carte pe care o trec pe lista de citite. O carte superba prin descrieri de peisaje, prin pasiunea personajelor, prin trairile acestora. Am regasit aici acel Paris pe care il vedeam candva in filme, Parisul in care visam macar o data in viata sa ajungem. Si am trait prin ochii personajului o iubire mistuitoare… la propriu. Cartea este ca un tablou pictat in metafore de catre fiul unui fotograf de platou, Gilles Hector. Acesta este intr-o cautare continua a unui trecut pe care tatal sau l-a tinut ascuns. Avocat de meserie, are o pasiune ciudata, de a-si cauta mama intre actritele din filmele vechi. Este convins ca aceasta a fost actrita. Intr-una din salile de cinema pe care le viziteaza o intalneste pe Mayliss, femeia care ii va da acea senzatie ciudata ca a gasit ceea ce cauta, si care, de fapt, ii da viata peste cap. Autorul descrie atat de bine trairile personajului, dragostea descoperita la o varsta la care altii nu mai spera a o gasi, ne duce cu gandul la povestile clasice in care sotii isi gaseau adevarata dragoste in bratele amantilor. Si da, este o dragoste adultera. Mayliss este femeia care taie respiratia si pentru care merita sa-ti sacrifici o viata, cel putin asta simte personajul. In paralel cu Mayliss, apare mama necunoscuta a lui Gilles, care da o nota de mister intamplarilor si pe care o cauta si o cauta pana la epuizare. Insa ramane femeia pe care incearca sa o gaseasca si pe care nu o va descoperi niciodata. Povestea este superba, insa are niste dedesubturi foarte ciudate, care aduc la suprafata anumite semne de intrebare. Exista cu adevarat aceste iubiri mistuitoare? Nu era Mayliss oare, acea femeie pe care nu o putea avea si pe care si-o dorea tocmai din acest motiv? Iar ea, nu era oare femeia egoista, care desi are o viata a ei, o familie, vrea mai mult, negandindu-se la celalalt – fie ca acel celalalt era sotul sau amantul? Intamplarile din final mi-au dat un raspuns la aceste intrebari. Intr-un fel. Iubirile nemarginite, pasiunile care taie rasuflarea sunt de fapt iluzii si mai devreme sau mai tarziu se spulbera intr-o zi de vineri. Dragostea pentru Mayliss a devenit o boala de care Gilles s-a vindecat prin presupusa lui mama. Finalul cartii a fost neasteptat. As fi vrut mai mult, insa autorul s-a grabit sa-si plaseze personajele la locul meritat, nu tocmai cel dorit. O poveste desprinsa parca dintr-o pelicula de cinema, o poveste scrisa in mare parte in alb si negru. Si oricat mi-ar placea sa cred ca se putea desena un final mai frumos, finalul imaginat de autor este cel mai potrivit. Ca o sarutare de cinema mistuita intr-un decor intunecat.
Casa de pe Tarm
Doina
Daphne du Maurier
302 pagini
An: 1993
Regina piratilor, Volumul al II-lea
Valdo
Diana Norman
421 pagini
An: 1993
Cei noua dragoni
Orizonturi
Justin Scott
9739154247
568 pagini
Torente, Volumul al II-lea
Tribuna
Marie Anne Desmarest
549 pagini
An: 1992
Falci
Constelatia
Peter Benchley
312 pagini
An: 1994
Tacere indelungata
Alcris
Penny Jordan
188 pagini
An: 1995
Imparatul Mustelor
Vremea
William Golding
222 pagini
An: 1998
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972