Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 25,00 LEI
Autor(i): Theodor Constantin
Editura: Adevarul
Colecția: Adevarul
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 368 pagini
Tip copertă: tare
Categorii: Beletristică și critică
Este unul dintre romanele româneşti de spionaj care s-a bucurat la vremea apariţiei un real succes. Triumful literar s-a datorat nu numai intrigii, ci şi faptului că romanul a fost scris într-o perioadă în care publicul atinsese cota saturaţiei cu creaţiile „de viaţă nouă" produse de Mihai Beniuc sau Nina Cassian, precum şi cu proza angajată „pe drumul nou al socialismului" semnată de Sadoveanu în celebrul „Mitrea Cocor".
Exceptând limbajul vremii în care lumea se împărţea clar în „ai noştri" umăr la umăr cu Armata Sovietică - eliberatoare şi „hitleriştii", lectura va invedera o intrigă interesantă, pasionantă, cu un tânăr isteţ, colaborator al contrainformaţiilor militare, cu o ordonanţă proastă doar în aparenţă, cu un castel plin de poveştile unui majordom bătrân şi nostalgic, acompaniat de o frumuseţe feminină serafică şi la fel de misterioasă. Totul până la un punct.
Cartea a avut un asemenea succes încât regizorul Lucian Bratu a adaptat-o în 1959, realizând pelicula „Secretul Cifrului". Avem de-a face cu unul dintre primele filme de spionaj / aventuri românesc de după sosirea tancurilor sovietice. Acţiunea se petrece la finele anului 1944, când hitleriştii vroiau să intre în posesia comunicatelor de război prin intermediul cifrului. Din distribuţie făceau parte nume sonore ca Emanoil Petruţ, Geo Maican, Mihai Mereuţă.
Comandă online La miezul noptii va cadea o stea la 25,00 lei scrisă de Theodor Constantin, tiparită la editura Adevarul face parte din colecția Adevarul. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul La miezul noptii va cadea o stea nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Cel mai lung amurg - Nuvele
Militara
Theodor Constantin
183 pagini
An: 1976
La miezul noptii va cadea o stea, Editia a IV-a
Tineretului
Theodor Constantin
472 pagini
An: 1968
Matraguna contra monseniorului, Volumul al II-lea
Albatros
Theodor Constantin
252 pagini
An: 1971
Magdalena de la miezul noptii
Eminescu
Theodor Constantin
427 pagini
An: 1975
Matraguna contra monseniorului, Volumul I
Albatros
Theodor Constantin
248 pagini
An: 1971
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000